SASUOLO BEZ "TALISMANA" DOČEKUJE ŠAMPIONA: Napoli dobio "starog" Osimena nazad, ali moraju i ostali da se probude

O. M.

28. 02. 2024. u 08:30

ŠAMPION Italije Napoli gostuje Sasuolu u odloženoj utakmici 21. kolo Serije A. Susret je zakazan za 18 časova na stadionu "Čita del trikolore".

САСУОЛО БЕЗ ТАЛИСМАНА ДОЧЕКУЈЕ ШАМПИОНА: Наполи добио старог Осимена назад, али морају и остали да се пробуде

FOTO: Tanjug/AP

Napolitanci su se odavno oprostili od naslova prvaka, jer ove sezone nisu ni bleda senka ekipe koja je prošle godine već u ovo vreme bila nedostižna na čelu tabele. 

Tim iz Napulja je već dva puta menjao trenera, a ako se računa da su i počeli sezonu s novim, onda je Frančesko Kalcona četvrti trener za osam meseci. 

Trenutno zauzimaju tek deveto mesto na tabeli sa 37 bodova. Zapanjujući je podatak da su u proploj sezoni imali 38 bodova posle 14 kola. Ako nastave ovim tempom, ni do kraja prvenstva neće skupiti 65 bodova, koliko su imali prošle godine posle 25 kola. A lider Inter sada ima 66, što potvrđuje da je Napoli već predao "skudeto" koji će naredne sezone verovatno krasiti dresove "nerazura", mada ni Juventus naših Dušana Vlahovića i Filipa Kostića nije bez šansi.

Inter takođe danas izlazi na teren, on svoju utakmicu 21. kola igra na "Đuzepe Meaci" protiv Atalante. Inače, ove dve utakmice odložene su zbog Superkupa u čijem finalu je Napoli izgubio upravo od Intera.

Posle dva uzastopna remija, protiv Barselone kod kuće i Kaljarija u gostima, sa identičnim rezultatom 1:1, Frančesko Kalcona, koji će nastaviti da vodi i reprezentaciju Slovačke, još nije osetio slast pobede na klupi Napolija.

Ima mnogo razloga da bude optimista s obzirom na nedavnu dominaciju njegove ekipe nad Sasuolom. Slavili su u svakom od poslednja četiri međusobna susreta, postigavši impresivnih 14 golova u tom periodu, a primili samo jedan i to u pobedi od 6:1.

Nova pobeda donela bi ne samo prvo slavlje Kalcone na klupi Napolija, nego i prekid jako loše serije šampiona Italije u gostima, gde nije pobedio od novembra, vezavši pet poraza i dva remija u sedam utakmica. Postigli su samo tri gola u tom razdoblju, dva u porazu od Real Madrida (2:4) i jedan u pomenutom remiju sa Kaljarijem. A pre te serije Napoli nije imao nijedan poraz u gostima.

Posle 25 odigranih utakmica u Seriji A, sa samo 20 osvojenih bodova, Sasuolo je jedva iznad zone ispadanja, uz nešto bolju gol-razliku od Verone, koja je treća odozdo. Od početka decembra do sada "neroverdi" su osvojili samo pet bodova. 

U poslednjoj 21 utakmici u svim takmičenjima imaju samo dve pobede, a najčudnije od svega je što je taj očajan niz počeo nakon što su u prvenstvu vezali pobede nad dva trenutno najbolja italijanska tima, Juventusa i Intera. Ali to je bilo krajem septembra, od tada se promenilo mnogo toga, pa i trener Sasuola. Zapravo, Alesio Dionizi još nije dobio zvaničnog naslednika, v. d. trenera Sasuola je Emilijano Biđika koji se inače stara o "primaveri".

U prošlom kolu su na svom terenu izgubili od Empolija sa 3:2. U tom meču su dva puta uspeli da izjednače vođstvo gostiju, ali su na kraju ostali praznih ruku i tako zabeležili peti poraz u poslednjih šest prvenstvenih utakmica.

Glavni problem Sasuola je odbrana sa čak 48 primljenih golova. U tom segmentu igre lošiji su samo Salernitana (53) i Frozinone (55). Domaći teren takođe nije bio utočište "neroverdima", sa samo jednom pobedom u poslednjih devet mečeva Serije A. 

Ali trenutno najveći problem ekipe je što je najbolji igrač i strelac Domeniko Berardi i dalje povređen.

s druge strane, za Napoli neće nastupiti Ngonge, dok će napad činiti tandem koji je prošle sezone doneo titulu - Hviča Kvaracelija i Viktor Osimen. Nigerijac je posle povratka sa Afričkog kupa nacija ubeležio dva nastupa za Napoli i upisao se na oba u strelce.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,68)

PREDLOG ZA HRABRIJE: X (kvota 3,95)
 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene