SPEKTAKL U AJNDHOVENU: PSV i Borusija igraju izuzetno napadački fudbal

V.M.

20. 02. 2024. u 08:10

JEDAN od interesantnijih obračuna osmine finala Lige šampiona počinje večeras od 21:00 kada će PSV na ''Filips stadionu'' dočekati Borusiju Dortmund.

СПЕКТАКЛ У АЈНДХОВЕНУ: ПСВ и Борусија играју изузетно нападачки фудбал

Foto Profimedia

Nakon dugih osam godina fudbaleri PSV-a su konačno uspeli da se vrate u nokaut fazu najeltinijeg takmičenja, a do njega su došli zauzveši drugo mesto u grupi ''B'' sa devet sakupljenih bodova.

Doživeli su samo jedan poraz u grupnoj fazi i to od Arsenala na ''Emirejtsu'', a na ostalim mečevima su upisali dve pobede uz tri remija.

Svakako je najbitniji trijumf bio onaj iz petog kola kada su u veoma zanimljivoj utakmici slavili sa 3:2 na ''Ramon Sančez Pishuanu'' protiv Sevilje i tako čekirali kartu za osminu finala.

Da nastupi u Ligi šampiona nisu slučajnost vidi se u Eredivziji gde PSV aposlutnu dominira od prvog kola i ubedljivo je prvi na tabeli sa deset poena prednosti u odnosu na branioca titule, Fejenord.

Posle 22 odigrana kola izabranici Petera Boša ne samo da ne znaju za poraz već su ostvarili neverovatnih 20 pobeda, a posebno je impresivna njihova gol-razlika, 70:10.

Filipsovci se nalaze u pol poziciji i bilo bi veliko iznenađenje kada se ne bi dokopali svoje 25. titule u istoriji koji bi im bila prva od 2018. godine.

Sa druge strane, Dortmund je bio još uspenšniji u grupnoj fazi Lige šampiona i na iznenađenje svih osvojio je prvo mesto u ovogidšnjoj ''grupi smrti''.

Doživeo je samo jedan poraz i to na startu u Parizu, a nakon toga je ''dao gas'' i sa 11 osvojenih bodova je zauzeo prvu poziciju, a iza sebe je ostavio PSŽ, Milan i Njukasl.

Treba napomenuti da je Borusija dve veoma bitne pobede ostvarila na gostovanjima Milanu i Njukaslu, tako da ne ne treba da čudi ako se danas menadžer Edin Terzić opredeli za ofanzvinu igro i tako pokuša da obezbedi pozitivan rezultat pred revanš na ''Vestfalenu''.

Što se tiče domaćeg prvenstva, nakon slabog prvog dela kampanje ''milioneri'' su znantno podigli nivo igre u prolećnom delu sezone, neporaženi su na poslednja četiri susreta (po dva trijumfa i remija) i popeli su se na četvrto mesto koje vodi u Ligu šampiona iduće sezone.

Ako pogledamo izostanke, oba tima imaju određenih problema. 

Domaćini će biti bez Tila i Langa, a pod velikim znakom pitanja je Bela Kočap, dok će kod gosta meč propustiti Adejemi, Duranvil, Nmeča i heroj Obale Slonovače, Sebastijan Ale.

Večerašnji rivali gaje izuzetno ofanzivan fudbal i zbog toga očekujemo goleadu na ''Filips stadionu''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG&|1+ (kvota 1,87)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

NA SAMO OKO 2 SATA LETA OD VAS: Nikad povoljnije letovanje na afričkom Mediteranu!