"LAVOVI" DVE DECENIJE BEZ PORAZA: Moreirense na putu da ostvari najbolji plasman u 21. veku

O. M.

19. 02. 2024. u 08:15

POSLEDNjA utakmica 22. kola Portugalske lige igra se na "Parku Žoakim de Almeida Freitas" u Moreiri gde domaći Moreirense dočekuje ekipu lisabonskog Sportinga.

ЛАВОВИ ДВЕ ДЕЦЕНИЈЕ БЕЗ ПОРАЗА: Мореиренсе на путу да оствари најбољи пласман у 21. веку

Foto Profimedia

U prethodnom kolu oba tima su trijumfovala. Domaći su pobedili Čavesa, a gosti Bragu.

Od četiri vodeća tima u portugalskoj Primejra ligi, Sporting ovog vikenda ima najtežu utakmicu na papiru i jedini je gostujući tim u ovom kolu među kandidatima za titulu. Pobeda "lavovaNj protiv ovog protivnika u septembru označila je 21. uzastopnu utakmicu bez poraza protiv Moreirensea, koji je poslednji put pobedio u septembru 2003. godine.

Izabranici Rubena Amorima su u odličnoj formi i ulaze u ovaj meč posle ubedljivog trijumfa nad odličnom ekipom Brage od 5:0 i pobede od 3:1 nad Jang bojsima u prvoj utakmici plej-ofa za osminu finala Lige Evrope.

"Lavovi" su u nizu od sedam pobeda u ligi, tokom kog perioda su pokazali neverovatnu efikasnost, postigavši čak 30 golova, uključujući osam protiv Kasa pije krajem prošlog meseca. S obzirom na njihovu sadašnju formu, fudbaleri Moreirensea moraće da daju svoj maksimum kako bi uopšte mogli da se nadaju da će izvući nešto iz ove utakmice.

Sporting je dobio pojačanje povratkom Hidemase Morite sa Kupa Azije, a uoči ove utakmice očekuju i povratak osvajača Afričkog Kupa nacija Usmana Diomanda. Sebastijan Kouts je propustio utakmicu sredinom nedelje zbog udarca koji je dobio protiv Brage prošlog vikenda i još uvek je pod znakom pitanja za ovu utakmicu, dok su Paulinjo i Džeri Sent Žust van stroja do sledećeg meseca zbog povrede.

Viktor Đekereš, jedan od trenutno najtraženijih igrača u Evropi, ove sezone je već postigao 16 golova za "lavove" i od njega se očekuje da predvodi napad i u ovoj utakmici.

Moreirense je možda autsajder u ovoj utakmici ali nikako ne bi smeli da ga potcene gosti, jer ovo je jedna od najboljih sezona "zeleno-belih" u elitnom razredu portugalskog fudbala. Trenutno su šesti na tabeli, i vrlo su blizu da izjednače svoj najbolji plasman u 21. veku, šesto mesto iz 2019. godine.

OVe sezone već su zagorčali život Benfiki s kojom su odigrali nerešeno, a pobedili su i Gimaraeš, najprijatnije iznenađenje sezone u Portugalu.

Prošlog vikenda, ekipa Ruija Borhesa je osvojila  tri boda protiv Čavesa na svom terenu. Na toj utakmici u tim se vratio Ernani nakon dužeg odsustva i verovatno će zaigrati i ove nedelje, iako je možda još uvek prerano da bude starter. 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2&GG (kvota 3,15)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!