ĐIRONA NA TEŠKOM ISPITU: Nikada nije pobedila Sosijedad u La ligi, a posle ovoga gostuje Real Madridu i Bilbau

O. M.

03. 02. 2024. u 17:37 >> 17:37

ĐIRONA dočekuje Real Sosijedad u jednom od derbija 23 kola španske La lige. Utakmica se igra od 21 čas na Gradskom stadionu Montolivi.

ЂИРОНА НА ТЕШКОМ ИСПИТУ: Никада није победила Сосиједад у Ла лиги, а после овога гостује Реал Мадриду и Билбау

Foto: EPA-EFE/Salvador Sas

Katalonci i ove godine imaju ozbiljnog kandidata za titulu šampiona Španije, ali to nije branilac pehara Barselona, nego "malena" Đirona. Navodni znaci su tu jer su "rohiblankosi" igrama ove sezone pokazali da su za samo jednu polusezonu postali veliki. Uostalom, deo su mnogo veće priče, konglomerata iz UAE koji vodi i Mančester siti i brojne druge klubove na pet kontinenata.

Đirona traži 18. pobedu u La ligi i priliku da se bar privremeno vrati na čelo tabele, a možda i na duže vreme ukoliko Real Madrid koji joj je preksinoć preuzeo lidersku poziciju pobedom u malom gradskom derbiju protiv Hetafea, ne pobedi u onom "pravom", protiv Atletika u nedelju.

Izabranici Mićela Sančeza su posle samo 22 kola oborili rekord u broju osvojenih bodova u elitnom razredu španskog fudbala koji je do ove sezone iznosio 51. Trenutno Đirona ima 55 bodova.

Čak i ako posustane u trci za titulom sa Real Madridom, koji je treba i to istaći, imao i pomoć sudija, tačnije VAR-a koji je ostao slep i gluv u utakmici protiv Almerije, Đirona ima već 15 bodova više od petoplasiranog Atletik Bilbaoa, što praktično znači da su već obezbedili plasman u Ligu šampiona.

U borbi za vrh tabele mogla bi da im pomogne činjenica da su eliminisani iz Kupa Kralja, pa će se fokusirati na jedan front, dok Real Madrid ima i Kup ali i Ligu šampiona.

Real je uz ''pomoć'' sudija savladao Almeriju, a Đirona nije. Odigrali su meč bez golova, ali nisu Katalonci bili ti koji su na kraju žalili za druga dva boda nego Almerija koja je bila konkretnija u napadu.

Ali brzo su oporavili od toga, vezavši dve pobede u ligi (Sevilja 5:1, Selta 1:0), uz pobedu i pomenuti poraz u Kupu.

Đirona ima imperativ pobede u ovoj utakmici jer je posle očekuju dva teška gostovanja, Realu i Atletik Bilbau, ali Sosijedadu su takođe potrebni bodovi. Klub iz Baskije je na šestom mestu, dva boda ispred sedmog Betisa i čak šest bodova zaostatka za lokalnim rivalom Atletik klubom. Zaostatak za Barselonom na mestu koje vodi u Ligu šampiona (sigurno, jer Španija možda dobije i petu vizu) je još veći i iznosi prilično nedostižnih 11 bodova.

Gosti će u ovaj meč ući nakon remija bez golova sa Rajo Valjekanom, a njih uskoro očekuje i polufinale Kupa sa Majorkom koja je izbacila Đironu. osim toga, sosijedad je u životu i na evropskoj sceni, u osmini finala ovosezonske Lige šampiona očekuje ih dvoboj sa Pari Sen Žermenom.

Belo-plavi nikada nisu izgubili od Đirone u La ligi, ali četiri od njihovih poslednjih pet susreta na ovom nivou su završili bez pobednika. Đirona je poslednji put pobedila Sosijedad 2010. godine u Segundi.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,72)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (1)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)