VELIKI DERBI U EREDIVIZIJI: Ajaks znatno podigao formu pred dolazak neverovatnog PSV-a

V.M.

03. 02. 2024. u 08:45

NOVI obračun holandskih velikana gledaćemo večeras na ''Johan Krojf areni'' od 20 časova.

ВЕЛИКИ ДЕРБИ У ЕРЕДИВИЗИЈИ: Ајакс знатно подигао форму пред долазак невероватног ПСВ-а

Foto Profimedia

Domaćin je podigao nivo igre i u seriji od tri vezana trijumfa dočekuje derbi, dok o gostima ne treba trošiti reči jer su od mogućih 57 poena osvojili 55, tako da bi trebali da gledamo veoma dobar meč.

Nakon što je podelio plen sa Utrehtom (1:1), PSV se vratio na pobedičku stazu trijumfom nad Almereom rezultatom 2:0. Oba gola postigao je iskusni Luk de Jong, prvo u 45. a zatim i u 63. minutu.

Na taj način iskoristili su kiks Fejenorda koji je remizirao sa Tventeom i sada imaju čak 12 poena prednosti u odnosu na najbližeg pratioca i sigurno koračaju ka tituli koju su poslednji put osvojili 2018. godine.

Izabranici Petera Boša igraju fenomenalno tokom čitave sezone, napadački su ubojiti, a uz to imaju i veoma čvrstu odbranu o čemu najbolji svedoči njihova gol-razlika 62:8.

Pored prvenstva, osvojili su Superkup, plasirali su se u osminu finala Lige šampiona gde će igrati sa Dortmundom, dok su jedino ''razočarenje'' imali u kupu gde je bolji od njih bio Fejenord.

Dodatno samopouzdanje ''filispovcima'' daje činjenica da su na poslednjih šest međusobnih duela bili bolji od Ajaksa, a posebno su dominantni bili u prvom delu kampanje kada su pred svojim navijačima slavili sa 5:2.

Što se tiče domaćina, on je konačno pronašao svog trenera u vidu Džona van et Šipa koji radi odličan posao od kada je preuzeo ekipu sredinom oktobra.

Ajaks posebno dobro izgleda nakon zimske pauze i vezao je tri trijumfa nad Go Ahed iglsima, Valvajkom i Heraklesom.

Na tim mečevima bio je napadački veoma raspoložen, postigao je 11 golova, a ono što je još bitnije je to da se popeo na peto mesto tabele Eredivizije.

Nakon najgoreg starta sezone plasman u Ligu šampiona bi bio veliki uspeh za ''kopljanike'' koji imaju četiri boda manje od Tventea koji trenutno zauzima treće mesto, poziciju koja vodi u kvalifikacije za najjače evropsko takmičenje koje će se iduće godine igrati u novom formatu.

Što se tiče izostanaka, domaćin će biti bez Avilje i Šutala, dok će kod gosta meč propustiti Lang i Bela Kočap, dok je Ferman pod znakom pitanja.

Na četiri od posledinjh pet duela ovih timova dolazila je igra 3+, a večeras očekujemo novu goleadu u režiji ovih velikana.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1+&3+ (kvota 1,54)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

RAJ NA ZEMLJI! U ovom mestu letuju turisti iz inostranstva, a sada je dostupno i Srbima