BORUSIJA BEZ PRIMLJENOG GOLA U NOVOJ GODINI: Bohum drastično popravio formu od novembra

O. M.

28. 01. 2024. u 08:50

U poslednjem meču devetnaestog kola gemačke Bundeslige, Borusija Dortmund će u nedelju od 17 časova i 30 minuta dočekati Bohum.

БОРУСИЈА БЕЗ ПРИМЉЕНОГ ГОЛА У НОВОЈ ГОДИНИ: Бохум драстично поправио форму од новембра

Foto: EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Dortmund je izraziti favorit u ovom meču, gledajući stanje na tabeli, trenutnu formu i pojedinačni kvalitet igrača. Ipak, niko u klubu ne može da bude zadovoljan učinkom posle 18 kola. Prošlogodišnji vicešampion, koji je veći deo sezone bio i lider Bundeslige da bi bez šampionske titule ostao na prilično nesrećan način, ove sezone je već na polovini praktično ostao bez šansi da se umeša u borbu za "salataru". 

Lider Bajer iz Leverkuzena beži već 16 bodova, a drugoplasirani Bajern iz Minhena 14. Zato će primarni cilj Dortmuna u Bundesligi biti plasman među prve četiri ekipe, koji bi im obezbedio takmičenje u Ligi Šampiona naredne godine. Borusija ima priiku da uđe u prva četiri ukoliko danas osvoji barem bod jer je Red bul Lajpcig u subotu poražen od Štutgarta i ostao na 33 boda koliko imaju i "milioneri".

"Crno-žuti" su u 2024. godini odigrali dve utakmice u gostima i obe pobedili, bez primljenog gola. U prošlom kolu savladali su Keln sa 4:0, a sedam dana pre toga darmštat sa 3:0.

Pošto su u poslednjem kolu u staroj godini ugostili Majnc (i odigrali mršavih 1:1), ovo će im biti četvrti uzastopni susrt sa ekipama koje se bore za opstanak u Bundesligi.

Od starta kalendarske godine Dortmund nije igrao na svom "Vestfalen" stadionu, bar ne takmičarski meč. Početkom januara odigrali su dve prijateljske utakmice. Podelili su bodove sa AZ Alkmarom (2:2) i sa Standardom iz Liježa (3:3).

U Dortmund se ove zime vratio, do juna kao pozajmljen igrač, Džejdon Sančo i odmah pokazao da će biti veliko pojačanje za tim. Već na novom debiju protiv Darmštata upisao je asistenciju i pokazao da agonija u Mannčester junajtedu nije ostavila veliki trag na njemu. Izostaće Sebastijen Ale koji je još sa reprezentacijom Obale Slonovače na Afričkom kupu nacija.

Bohum je dosta popravio formu od novembra, a u poslednjih deset mečeva osvojio je šesnaest od dvadeset bodova koliko ukupno ima na kontu. Ovi dobri rezultati su ih držali van zone ispadanja i gosti su pred duelom sa Dortmundom na 14. mestu, sa devet bodova više od Majnca koji je u zoni ispadanja, ali Majnc ima utakmicu manje.

Kao i današnji rival, Bohum je i 2024. neporažen. U prvom meču remizirali su sa Verderom iz Bremena, a u prethodnom kolu su ugostili trećeplasirani Štutgart i uspeli da zabeleže minimalnu pobedu od 1:0.

Ipak, treba reći da su izgubili na poslednja dva gsotvanja, od Leverkuzena čak 4:0 i od Hofenhajma 3:1. Dortmund je dobio dva od pet poslednjih duela ovih rivala, Bohum jednom, dok su poslednje dve utakmice završene nerešeno.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&2-5 (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)