"FARMACEUTI" IMAJU RECEPT ZA TITULU: Menhengladbah od gotovog napravio veresiju

O. M.

27. 01. 2024. u 08:43

U 19. kolu nemačke Bundeslige vodeći tim na tabeli Bajer Leverkuzen dočekuje Borusiju Menhengladbah. Utakmica je na programu u subotu od 18 časova i 30 minuta na Baj Areni.

ФАРМАЦЕУТИ ИМАЈУ РЕЦЕПТ ЗА ТИТУЛУ: Менхенгладбах од готовoг направио вересију

Foto: Profimedia

Da Bajer Leverkuzen postiže impresivne rezultate ove takmičarske godine nije nikakva novost, ali da u prvenstvo kakvo je nemačko polse više od pola sezone nema poraz, to izazziva više od divljenja.

Tim Šabija Alonsa nije izgubio od početka sezone, a trenutno je u nizu od pet uzastopnih pobeda.

U prošlom kolu pobedili su sa 3:2 na teškom gostovanju kod Red bul Lajpciga, iako su veći deo utakmice jurili zaostatak. "Bikovi" su vodili sa 1:0 od sedmog minuta i sa 2:1 od 56, ali golom Ekvadorca Pjera Inkapjea u nadoknadi vremena lider je uspeo da stigne do preokreta i osvoji tri važna boda u borbu za šampionsku titulu.

Leverkuzen je tako na najbolji mogući način iskoristio neočekivani kiks Bajerna u Minhenu protiv Verdera i povećao prednost u odnosu na aktuelnog šampiona na sedam boda. Istrina, Bavarci su u međuvremenu savladali Union Berlin sa 1:0 u zaostaloj utakmici pa je prednost sada "samo" četiri boda.

Vezista "farmaceuta" Palasios zadobio je povredu prepona protiv Lajpciga i pridružiće se Viktoru Bonifaćeu (prepone) i Arturu (butina) na listi povređenih, ali je dobra vest za Alonsa što Džeremi Frimpong nije zadobio ozbiljnu povredu nakon što je izašao u prvom poluvremenu zbog udarca.

Edmond Tapsoba, Odilon Kossunou i Amine Adli i dalje su na Afričkom kupu nacija, dok je Džonatan Tah suspendovan zbog žutih kartona.

Borha Iglesijas bi navodno trebalo da se pridruži Leverkuzenu na pozajmici iz Betisa i stoga bi mogao da bude u konkurenciji da debituje u subotu.

S druge strane, Borusija Menhengladbah ulazi u ovaj meč nakon što je u prošlom kolu Bundeslige izgubila 2:1 na svom terenu od Augsburga, iako su vodili od 26. minuta meča golom Džordana Sibačeua. Gosti su uspeli da se vrate preko Filipa Tica i Arnea Engelsa i tako odnesu kući ceo plen.

Menhengladbah u poslednje vreme nije u najboljoj formi, u prethodnih pet mečeva nemačkog šampionata ostvarili su samo jedan trijumf, uz tri poraza i remi, pa su posle 18 odigranih mečeva sa 20 osvojenih bodova na 12. mestu na tabeli sa osam bodova manjeod pozicije koja donosi takmičenje u Evropi sledeće sezone.

Subotnji okršaj trebalo bi da označi nastavak trijumfalnog niza Bajera, posebno ako se ima u vidu da su u poslednjih osam mečeva sa Borusijom Menhengladbah ostvarili čak sedam pobeda i samo jedan remi.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&3+ (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

RAJ NA ZEMLJI! U ovom mestu letuju turisti iz inostranstva, a sada je dostupno i Srbima