''PASTUVI'' SU FAVORITI IZ SENKE NA AFRIČKOM KUPU NACIJA: Prošli put su dogurali do polufinala

V.M.

16. 01. 2024. u 09:43

U prvom kolu grupe ''D'' Burkina Faso će ukrstiti koplja sa Mauritanijom (15:00).

ПАСТУВИ СУ ФАВОРИТИ ИЗ СЕНКЕ НА АФРИЧКОМ КУПУ НАЦИЈА: Прошли пут су догурали до полуфинала

Foto: Profimedia

Na proteklom Afričkom kupu nacija, Burkina Faso je dogurala do polufinala i na ovaj turnir dolazi kao favorit iz senke koji bi mogao da dogura do same završnice.

Od kada ih je 2022. godine preuzeo menadžer Uber Velud igraju dosta protiv afričkih reprezentacija i na 13 utakmica su ostvarili sedam pobeda uz četiri remija i dva poraza.

Najpoznatiji igrači ''pastuva'' su sigurno Bertran Traore i Edmund Tapsoba koji nastupaju za Aston vilu, odnosno Bajer Leverkuzen, a u sastavu se nalazi i fudbaler Crvene zvezde, Naser Điga.

U generalnoj probi savladali su DR Kongo sa 2:1.

Sa druge strane, Mauritanija treći put u svojoj istoriji nastupa na završni turniru, a u prethodna dva navrata ispadala je u grupnoj, tako da ne čudi što je autsajder u grupi ''D'' u kojoj se još nalaze Alžir i Angola koji su sinoć remizirali (1:1).

Nominalni gosti u slaboj formi dolaze na Afrički kup nacija jer su bez pobede na svoja poslednja četiri duela u kojima su postigli samo jedan gol.

Ovi timovi su se sastali sredinom oktobra prošle godine i Burkina Faso je tada slavila sa 2:1, a mi verujemo da će to i danas biti slučaj.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,90)

POGLEDAJTE SPECIJAL KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?