OSVETA SE SLUŽI TOPLA? Atletiko dočekuje Real samo pet dana posle poraza u polufinalu Superkupa

O. M.

18. 01. 2024. u 08:35

MADRIDSKI Atletiko ugostiće gradskog rivala Real u osmini finala španskog Kupa kralja. Utakmica se igra ovog četvrtka od 21 čas i 30 minuta na stadionu "Metropolitano".

ОСВЕТА СЕ СЛУЖИ ТОПЛА? Атлетико дочекује Реал само пет дана после пораза у полуфиналу Суперкупа

FOTO: AP

Ovaj susret dolazi samo osam dana nakon što su isti rivali odigrali neverovatan meč u polufinalu Superkupa Španije, na kome je viđeno čak osam golova.

Izabranici Karla Ančelotija trijumfovali su sa 5:3 na putu do titule u Rijadu. Bila je to prva od dve titule koju se "blankosi" nadaju da će ove sezone preoteti najvećem rivalu Barseloni. Druga je naravno titula šampiona Španije, a povrh toga, svi u Realu žele i da odbrane pehar Kupa kralja.

Za pobedu od 5:3 nad "jorgandžijama" u Rijadu bio im je potreban produžetak. Atletiko je poveo već u šestom minutu, ali je do isteka pola časa igre Real preokrenuo, da bi se na odmor ipak otišlo sa rezultatom 2:2 na semaforu.

"Jorgandžije" su do nove prednosti stigle autogolom Ridigera u 78. minutu, a produžetke je doneo Karvahal izjednačenjem u 87. minutu. Isti igrač asistirao je Žoseluu koji je uz pomoć Stefana Savića pogodio za 4:3 u 116. minutu, a šest minuta kasnije Žoselu je uposlio Brahima Dijaza za konačnih 5:3.

U prethodnoj rundi Kupa kralja Atletiko je bio bolji od Luga sa 3:1, Do sredine drugog dela igre bilo je 1:1, a onda je na scenu stupio Memfis Depaj i sa dva gola "rešio" trećeligaša.

To je bila tek druga pobeda u šest utakmica Atletika u poslednjih tačno mesec dana, jedino su još savladali Sevilju sa 1:0 kod kuće.

Atletiko je prošle godine ispao od Reala u četvrtfinalu, a sezonu pre te izgubili su od Sosijedada u osmini finala. U sezonama 2019/20. i 2020/21. ispadali su u trećem, odnosno drugom kolu od trećeligaša, a poslednji pehar osvojili su 2013. godine.

Atletiko je naneo jedini poraz Realu ove sezone, a da su jorgandžije možda i najteži protivnik "blankosima" pokazalo je finale Superkupa u kome je Vinisijus Žunior het-trikom uz pomoć Rodriga i Džuda Belingama naneo težak poraz Barseloni od 4:1. Robert Levandovski postigao je počasni pogodak za šampiona Španije koji je tako ostao bez jednog od trofeja koje je branio, a kako stoje stvari na tabeli La lige, pitanje je vremena kada će se odreći i drugog.

Pre odlaska u Rijad po 13. pehar Superkupa, Real je počeo odbranu titule u Kupu kralja, pobedom od 3:1 nad niželigašem Arandinom.

Izabranici Karla Ančelotija ne znaju za porazu već 21 takmičarsku utakmicu, ali na Metropolitanu imaju samo jednu pobedu na poslednjih pet gostovanja.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG&3+ (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

NOVINARKA KOJA JE POSTALA NASLOV: Sportsko čudo u Srbiji - okupila otpisane košarkašice i svi sad pričaju šta je sa njima uradila