"GRIFONI" KONAČNO POBEDILI: Inter osam utakmica bez primljenog gola od Đenove

O. M.

29. 12. 2023. u 16:24 >> 16:24

U 18. kolu italijanske Serije A ekipa Đenove u petak od 20 časova i 45 minuta na stadionu "Luiđi Feraris" dočekuje vodeći tim na tabeli Inter.

ГРИФОНИ КОНАЧНО ПОБЕДИЛИ: Интер осам утакмица без примљеног гола од Ђенове

FOTO: AP

"Neroazuri" predvode karavan sa 44 boda, četiri više od najbližeg pratioca Juventusa, dok je Đenova 13. na tabeli sa samo 19 bodova.

"Grifoni" su u prošlom kolu konačno pobedili, prekinuvši niz od pet utakmica bez trijumfa. Savladali su Sasuolo u gostima sa 2:1, posle preokreta. Poveli su domaći golom Pinamontija u 28. minutu, a do preokreta je došlo u poslednjih pola časa igre kada su golove za Đenovu postigli Gudmundson i Ekuban. 

Đenova je sada šest bodova iznad zone ispadanja, što je ohrabrujuće za ekipu kojoj je ovo prva sezona posle povratka u elitu i sada ima realne šanse da možda i zadrži status člana Serije A.

Izabranici Alberta Đilardina ove sezone igraju dobro kod kuće. Vezali su pet utakmica bez poraza u svim takmičenjima, a izgubili su samo od Milana i Fiorentine. Poslednji meč na "Marasiju" odigrali su sa Juventusom i izborili bod odigravši 1:1. Federiko Kijeza je doveo "staru damu" u vođstvo sa bele tačke u 28. minutu, a izjednačio je Gudmunson u trećem minutu drugog poluvremena. Bod su izvukli i protiv šampiona Napolija (2:2), ali kako branilac titule igra ove sezone to se i ne može uvrstiti u posebno veliki uspeh.

S druge strane, Đenova ima problem sa Interom jer već četiri utakmice na svom terenu nije uspela da postigne gol protiv "neroazura", osvojivši samo bod usput i to na poslednjem susretu, u februaru prošle godine. Doduše, tri susreta pre toga Inter nije uspeo da postigne gol Đenovi pa je poslednji meč ovih rivala na "Marasiju" u kome je došlo "oba tima daju gol" odigran u maju 2015. godine kada je Đenova pobedila sa 3:2. Kada se ovoj statistici dodaju i utakmice na "Đuzepe Meaci" ispada da na poslednjih 14 duela Intera i Đenove u Seriji A nije došla igra "GG".

Inter na stadion "Luiđi Feraris" dolazi u odličnoj formi, sa četiri uzastopne pobede u italijanskom prvenstvu, uključujući dva značajna trijumfa u gostima protiv Napolija  na stadionu "Dijego Armando Maradona" (3:0) i Lacija na "Olimpiku" (2:0).

Tim Simonea Inzagija ove sezone je izgubio samo sedam bodova i od početka šampionata su glavni kandidati da osvoje titulu. 

Istorija duela ova dva rivala govori da su gosti veliki favoriti da osvoje sva tri boda u petak uveče. Inter je pobedio u sedam od prethodnih osam susreta, samo je poslednji meč završen nerešenim rezultatom.

Đenova će u ovaj susret ući bez Juniora Mesijasa, dok je Matea Retegi pod znakom pitanja. S druge strane, Inzagi neće moći da računa na Huana Kuadrada i Federika Dimarka, dok su Denzel Dumfris i najbolji strelac Serije A Lautaro Martinez upitni.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: NG (kvota 1,65) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)