MAROKO JE SIGURNO PRVI, A OSTALI... Tanzanija se plasirala na AFKON, nacija se sada nada odlasku na Mundijal

O. M.

18. 11. 2023. u 12:34

NIGER i Tanzanija zatvaraju uprvo kolo grupe E afričke zone kvalifikacija za Mundijal 2026.

МАРОКО ЈЕ СИГУРНО ПРВИ, А ОСТАЛИ... Танзанија се пласирала на АФКОН, нација се сада нада одласку на Мундијал

Profimedia

Utakmica se igra od 17 časova na Gradskom stadionu u Marakešu. Maroko je domaćin većine mečeva u ovoj grupi u kojoj je i sam smešten kao nosilac, po dogovoru sa CAF i ostalim savezima, kako vi se što bolje pripremio za domaćinstvo narednog Mundijala 2030. godine.

Ovo je jedina grupa koja ima neparan broj ekipa jer je Eritreja koja je originalno izvučena u ovu grupu odustala od takmičenja.

Niger je seriju od šest poraza u takmičarskim utakmicama prekinuo sa remijem i pobedom u prijateljskim susretima sa libijom, odnosno Somalijom. Ova ekipa se nikada nije plasirala na mundijal, a ni sada realno nema velike izglede, pošto je glavni favorit  grupe polufinalista prethodnog Mundijala Maroko, dok se za mesto u baražu više šanse daje Tanzaniji i Kongu.

Tanzanija se nedavno tek drugi put u istoriji plasirala na završni turnir Kupa afričkih nacija, osvojivši drugo mesto u grupi iza neprikosnovenog Alžira ali ispred favorizovane Ugande.

Sada će imati priliku da se po prvi put plasira na mundijal, ali to neće biti nimalo lako u konkurenciji Maroka pre svih, ali i Zambije koja je najbliža drugom mestu koje vodi u baraž.

NAŠ PREDLOG: 2+ (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!