RUMUNI DRŽE KORAK SA ŠVAJCARCIMA: Belorusija se konačno odomaćila na stadionu Ujpešta

O. M.

12. 10. 2023. u 08:50

U sedmom kolu kvalifikacija za EURO 2024, Belorusija dočekuje Rumuniju. Utakmica je na programu u četvrtak od 20 časova i 45 minuta na stadionu "Šuša Ferenc" u Budimpešti, domu Ujpešta.

РУМУНИ ДРЖЕ КОРАК СА ШВАЈЦАРЦИМА: Белорусија се коначно одомаћила на стадиону Ујпешта

Foto: Profimedia

Domaći su u prethodnom kolu izgubili od Izraela, dok su gosti savladali selekciju lažne države Kosovo.

U poslednjem takmičarskom meču Belorusija je izgubila od Izraela sa 1:0. Gostujući tim je dugo odolevao, a jedini gol na meču domaći su postigli u nadoknadi vremena. Strelac je bio vezista Makabija iz Tel Aviva Gavrijel Kanihovski.

Trenutno zauzimaju četvrtu poziciju na tabeli sa četiri boda, osam manje od drugoplasirane Rumunije. U dosadašnjem delu kvalifikacija zabeležili su jednu pobedu i remi, kao i četiri poraza.

Remizirali su u gostima Andori i to bez golova, dok su jedini trijumf ostvarili kao domaćini na ovom istom stadionu, a protivnik im je bila selekcija lažne države. Do sada su u kvalifikacijama postigli samo četiri gola. Po dva su delo veziste Astane Maksa Ebonga, odnosno napadača Dinama iz Minska Vladislava Morozova.

U prethodnom kolu Rumunija je na svom terenu savladala takozvano Kosovo sa 2:0, a utakmicu je više od rezultata obeležio transparent na tribinama kojim su naši susedi ponovili čvrsti stav da je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije. Što se same utakmice tiče, u 42. minutu gostujući tim je ostao sa igračem manje, a u 61. minutu domaći su iznudili jedanaesterac, koji je Nikolae Stanciju promašio. Ipak, isti igrač se iskupio u 83. minutu i ​​doveo Rumuniju u vođstvo, a konačan rezultat postavljen je u nadoknadi vremena, golom Valentina Mihaila, dok je asistent bio Andrej Raciu.

Posle šest odigranih kola Rumunija nema poraza, uz tri pobede i tri remija. Trenutno zauzimaju drugu poziciju na tabeli sa 12 bodova, dva manje od prvoplasirane Švajcarske. Kako sada stvari stoje, Rumuniju i Švajcarsku ugrožava samo Izrael koji ima bod manje od "trikolora"i tri manje od "sajdžija", ali je u prednosti jer s obe ove reprezentacije do kraja kvalifikacija igra kod kuće, dok gostuje dvema najlošijim ekipama u grupi. Takođe, Izrael je kao osvajač grupe u Ligi nacija obezbedio i baraž, što sa Rumunima nije slučaj. 

Selektor Rumunije Jordanesku će biti primoran da izvrši jednu izmenu u startnoj postavi zbog suspenzije Jorgosa Puškaša koji je skupio tri žuta kartona.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,57) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

BRUKA NA ROLAN GAROSU: Da li je moguće da su ovo uradili Olgi Danilović nakon današnje senzacije?!