"BOLNICA" U BETISU: Gosti bez pola tima stižu u Granadu

O. M.

28. 09. 2023. u 14:36 >> 14:36

GRANADA dočekuje Betis u sedmom kolu španske La lige. Utakmica je na programu u četvrtak od 19 časova na stadionu "Nuevo los Karmenes".

БОЛНИЦА У БЕТИСУ: Гости без пола тима стижу у Гранаду

Profimedia

U poslednjem ligaškom meču Granada je izgubila sa 1:0 na gostovanju od Las Palmasa. Iako je od 58. minuta imala igrača više nije uspela da materijalizuje brojčanu prednost a na kraju je to domaćin kaznio pobedničkim golom u drugom minutu nadoknade izgubljenog vremena.

Pre tog meča poraženi su i u ligi od Đirone (2:4), Real Sosijedada (5:3), Rajo Valjekana (0:2) i Atletiko Madrida (3:1). Pobedili su samo Majorku sa 2:1 pa zauzimaju pretposlednje mesto na tabeli La lige.

Odbrana Granade se nije proslavila do sada jer je primila 17 golova, po čemu je druga najgora u Ligi iza Almerijine. Doduše na poslednje dve utakmice nedostaju joj dva važna šrafa, Migel Rubio i Hesus Valjeho koji su pod velikim znakom pitanja i za okršaj sa napadačima Betisa.

Betis je uoči ovog kola bio deseti sa osam bodova, a u međuvremenu ga je pretekao Hetafe bodom osvojenim protiv Atletiko Bilbaa. Zeleni su u prethodnom kolu na svom terenu odigrali nerešeno sa Kadizom 1:1. Gostujući tim je prvi došao u vođstvo u 41. minutu, a domaći su izjednačili u 60. preko Gvida Rodrigeza.

Pre meča sa Kadizom uspeli su da trijumfuju nad Viljarealom (2:1) i Rajo Valjekanom (1:0), remiziraju sa Atletikom (0:0), ali i izgube od Atletik Bilbaa (4:2) i Barselone (5 :0). U prvom kolu grupne faze Lige Evrope poraženi su od Rendžersa u gostima sa 1:0.

Trener Manuel Pelegrini zbog povreda na raspolaganju nema nekoliko ključnih igrača među kojima su Nabil Fekir, Vilijam Karvaljo, Rui Silva i Jusuf Sabali, iako za Karvalja i Silvu postoji neka minimalna nada da budu spremni do utakmice.

Pelegrini je od početka sezone rotirao Huana Mirandu i Abnera na poziciji levog beka, a ovog četvrtka red je na Brazilca koji će verovatno zauzeti mesto u poslednjoj četvorci gde će se pridružiti Hektoru Belerinu, Germanu Peceli i Marku Bartri. 

Betis je pobedio u oba susreta prošle sezone, bilo je 2:0 na Benito Vijamarinu i 2:1 na Nuevo los Karmenesu za "zeleno-bele".

NAŠ PREDLOG: X2&2+ (kvota 1,80) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

NOVINARKA KOJA JE POSTALA NASLOV: Sportsko čudo u Srbiji - okupila otpisane košarkašice i svi sad pričaju šta je sa njima uradila