BAJERN VELIKI FAVORIT PROTIV MANČESTERA: Ten Hagova vizija se raspala, on se i dalje svađa s igračima i negira da je slavni klub u krizi

O. M.

20. 09. 2023. u 14:45 >> 14:45

BAJERN MINHEN dočekuje Mančester junajted u prvom kolu Lige šampiona. Utakmica je na programu u sredu od 21 čas na stadionu "Alijanc arena".

БАЈЕРН ВЕЛИКИ ФАВОРИТ ПРОТИВ МАНЧЕСТЕРА: Тен Хагова визија се распала, он се и даље свађа с играчима и негира да је славни клуб у кризи

FOTO:EPA

Bavarci u ovaj duel ulaze posle derbija Bundeslige u kome su podelili bodove sa Bajerom iz Leverkuzena. Poveli su u sedmom minutu golom Harija Kejna, ali je u 24. minutu izjednačio Grimaldo. Domaći su u 86. minutu došli do nove prednosti, kada je Matis Tel proigrao Leona Gorecku, a ovaj smestio loptu u mrežu. Kada se očekivao kraj i pobeda Bajerna, sviran je penal za goste koji su tako preko Palasiosa u četvrtom minutu nadoknade izbegli poraz i sačuvali prvo mesto na tabeli.

Bajern je ostvario pobede u prva tri kola u domaćem šampionatu, savladavši Verder Bremen, Augzburg i Borusiju Menhengladbah. Trenutno su drugi iza Leverkuzena koji ima nešto bolju gol-razliku.

Vezista Bajerna Jozua Kimih je pod znakom pitanja zbog upale tetive i biće procenjeno pred početak utakmice hoće li moći da nastupi. Kingsli Koman, Rafael Gereiro i Tarek Buhman i dalje su van stroja, dok je Manuel Nojer odavno otpisan, bar za prvi deo ove sezone.

Iako je trener Bajerna Tomas Tuhel eksperimentisao sa Matijasom de Lihtom i Nusairom Mazrauijem kao parom defanzivnih veznih, verovatno će Kimihovo mesto u paru sa Leonom Goreckom zauzeti letošnje pojačanje iz Red bul Lajpciga Konrad Lajmer, koji je protiv Leverkuzena igrao desnog beka.

Nema sumnje da će u napadu delovati Hari Kejn. Kapiten Engleske i nekadašnji napadač Totenhema je u karijeri zabeležio pet golova i tri asistencije protiv "crvenih đavola" od toga četiri gola i tri asistencija na poslednjih deset susreta sa Junajtedom. Kejnu će po levom boku pomagati Serž Gnabri, a po desnom Kingsli Koman ili, ako Francuz ne bude spreman, Liroj Sane. 

Odmah iza ovog udarnog trija biće Tomas Miler, koji ima prednost u odnosu na nedovoljno oporavljenog Džamala Musijalu. Ako ne računamo neaktivnog Nojera, Miler je jedini igrač iz današnjeg sastava Bajerna koji je bio u klubu i kada su Bavarci poslednji put igrali takmičarski meč sa Junajtedom. Bilo je to pre više od devet godina, tačnije u revanšu četvrtfinala Lige šampiona u sezoni 2013/14.

Mančester junajted je uspeo da sakupi tri poraza već posle pet kola premijer lige pa su se navijači još sredinom septembra oprostili od nada da će se šampionska titula vratiti na "Old Traford" s koga je proteklog vikenda tri boda kući odneo Brajton. "Galebovi" su poveli u 20. minutu, dok je u 40. minutu Junajted izjednačio preko Rasmusa Hojlunda, ali je njegov gol poništen posle intervencije VAR-a. Početkom drugog poluvremena Brajton je udvostručio prednost, a u 71. minutu postigao je i treći gol. Hanibal Mabri je dva minuta kasnije postigao utešni gol za Mančester junajted.

Mančester je pre tog meča zabeležio još dva poraza, od Arsenala i Totenhema, dok ni u pobedama nad Vulvsima i Notingem Forestom "crveni đavoli" nisu prikazali dobre igre. Trenutno zauzimaju tek 13. poziciju na tabeli sa samo šest osvojenih bodova, samo sedam manje od četvrtoplasiranog Arsenala i devet manje od lidera Mančester sitija.

Menadžer Erik ten Hag, čija se "vizija" razbila o zid Premijer lige koja je ipak daleko ozbiljnija od holandske Eredivizije kojom je harao sa Ajaksom ili Regional lige Bavarske u kojoj je osvojio prvo mesto sa drugim timom Bajerna, uporno govori da Mančester nije u krizi, a uprava kluba, ali i pojedini navijači mu očigledno veruju.

Aron Van-Bisaka je protiv Brajtona na terenu proveo samo pet minuta i uspeo je da se povredi pa će njegovo mesto u odbrani opet zauzeti Dijogo Dalot i tako će biti narednih nekoliko nedelja, kako sada stvari stoje.

Lista povređenih se tu naravno ne završava jer su na spisku za poštedu i Rafael Varan, Luk Šo, Tajrel Malasija, Mejson Maunt, Sofijan Amrabat, Tom Hiton, Amad Dijalo i Kobi Majnu. Međutim, Ten Hag veruje da će neki od navedenih igrača biti spremni za današnji meč. 

Mesta sigurno neće biti za Džejdona Sanča, koji je izbačen sa treninga nakon što je javno izneo nezadovoljstvo radom holandskog stručnjaka, kao ni za preskupo plaćenog Antonija koji je pored loše forme sada upao i u probleme sa zakonom.

Ten Hagu protiv Brajtona nije upalio pokušaj lukavstva sa promenom formacije u 4-4-2 sa rombom na sredini pa će se verovatno vratiti u 4-2-3-1, mada ni ona mu nije do sada donela rezultate.

Bajern nikada nije bio ovako izraziti favorit protiv Junajteda, iako su gosti zbog imena dobili malo kredita pa jedinica "plaća" solidnih 1,52 što svakako vredi pokušati.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,52) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić