NJUKASL PLAĆA CEH: Milan želi da popravi utisak posle debakla u "derbiju dela Madonina"

O. M.

19. 09. 2023. u 09:52 >> 09:52

MILAN dočekuje Njukasl u prvom kolu grupne faze Lige šampiona. Utakmica je na programu u utorak od 18 časova i 45 minuta na stadionu "San Siro". U ovoj grupi "F" nalaze se još Pariz sen Žermen i Borusija Dortmund.

ЊУКАСЛ ПЛАЋА ЦЕХ: Милан жели да поправи утисак после дебакла у дербију дела Мадонина

Foto Profimedia

Milan je Ligu šampiona obezbedio osvajanjem četvrtog mesta u Seriji A prošle sezone, dok je Njukasl istu poziciju imao na kraju prošlosezonske Premijerlige.

"Rosoneri" u ovaj meč ulaze poljuljanog samopouzdanja pošto su za vikend doživeli debakl u "Derbiju dela Madonina" u kome je Inter kao nominalni domaćin pobedio čak sa 5:1. 

Pre gradskog derbija Milan je odigrao tri prvenstvene utakmice i sve ih je dobio. Trijumfovali su nad Bolonjom, Torinom i Romom. Trenutno zauzimaju treću poziciju na tabeli sa devet bodova, tri manje od Intera i jednim manje od drugoplasiranog Juventusa.

Ako trener "rosonera" Stefano Pioli može nečemu da se raduje uoči duela sa Njukaslom onda je to činjenica da se u tim vraća Fikaj Tomori pošto njegova suspenzija, zbog crvenog kartona zarađenog u pretprošlom kolu Serije A protiv Rome, ne važi u Ligi šampiona. Njegova zamena u derbiju, mladi Malik Tšau, bio je uz Tea Ernandeza najlošiji na terenu, pa nema sumnje koga će engleski internacionalac zameniti u srcu odbrane. Mladi Nemac ima još dug put pred sobom ako želi da opravda očekivanja u Milanu gde ga vide kao naslednika legendarnog Paola Maldinija.

Kristijan Pulišić je takođe bio neprimetan tokom derbija, tako da bi Samjuel Čukvueze mogao da dobije šansu pored Rafaela Lea i Olivijea Žirua, koji je uprkos povredi zarađenoj u dresu francuske reprezentacije, odigrao 77 minuta i bio jedina svetla tačka u crveno-crnom dresu.

Njukasl je pobedio Brentford sa 1:0 na svom terenu proteklog vikenda. Pobedu "svrakama" doneo je Kalum Vilson sa bele tačke u 64. minutu, posle iznuđenog penala Entonija Gordona. 

Njukasl je u dosadašnjem delu šampionata zabeležio dve pobede i tri poraza. Pre trijumfa nad Brentfordom savladali su i Aston Vilu, a poraženi su od Mančester sitija, Liverpula i Brajtona. Na tabeli trenutno zauzimaju jedanaestu poziciju sa šest osvojenih bodova, sedam manje od četvrtoplasiranog Arsenala.

Menadžer Njukasla Edi Hau požalio se pred meč da neće moći da računa na Brazilca Žoelintona koji se povredio igrajući za reprezentaciju u kvalifikacijama za Mundijal. Odsutni će biti i Džo Vilok i Emil Kraft, dok bi Sandro Tonali mogao da zaigra protiv svog bivšeg kluba iako je i on tokom reprezentativnog prozora povređen igrajući za Italiju. 

Napad "svraka" verovatno će predvoditi Aleksandar Isak koji se odmarao protiv Brentforda, što zunači da će se strelac pobedničkog gola na tom meču, Kalum Vilson, preseliti na klupu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1X&2+ (kvota 1,95) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)