SRPSKA KOLONIJA NA PRAGU LIGE ŠAMPIONA: Panatinaikos sa Jovanovićem, Đuričićem i Mladenovićem "sveti" TSC

O. M.

23. 08. 2023. u 12:19 >> 12:19

U sredu su na programu tri meča poslednjeg kola kvalifikacija za najelitnije evropsko fudbalsko takmičenje, Ligu šampiona. U jednoj od utakmica, ekipa Brage dočekuje Panatinaikos na stadionu "Munisipal" od 21 čas.

СРПСКА КОЛОНИЈА НА ПРАГУ ЛИГЕ ШАМПИОНА: Панатинаикос са Јовановићем, Ђуричићем и Младеновићем свети ТСЦ

Foto: Profimedia

Braga nije najbolje počela novu sezonu portugalskog šampionata pošto je izgubila u prvom kolu od Famalikaa na svom terenu rezultatom 1:2. 

Ta utakmica došla je između dva ubedljiva trijumfa nad našim TSC-om u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona (3:0 u Bragi, 4:1 u Bačkoj Topoli). Možda i ohrabreni ubedljivim izdanjem u revanšu protiv srpskog vicešampiona i plasmanom u plej-of, "arsenalisti" su u drugom kolu Primeira lige savladali Čavez sa 4:2.

Rezultatski ubedljiv trijumf ipak nije došao tako lako pošto je bilo 2:2 sve do 77. minuta kada je domaći tim ostao bez isključenog Igora Nogeire. Izabranici Artura Žorža tek tada su došli do prostora i prilike da ostvare prvu pobedu u šampionatu.

S druge strane, grčki predstavnik trebalo je da počne domaću ligu proteklog vikenda  utakmicom protiv Atromitosa, ali je taj meč odložen zbog obaveza Panatinaikosa u Evropi. Time su dobili dodatno vreme da se pripreme za prvi meč sa Bragom u četvrtom kolu kvalifikacija za najelitnije fudbalsko takmičenje.

Panatinaikos nije učestvovao u grupnoj fazi Lige šampiona od sezone 2010/11, kada je i Braga debitovala na velikoj evropskoj sceni. Ovo im je peti pokušaj od tada da prođu kvalifikacije.

Nedavna pobeda protiv Marselja u Francuskoj posle boljeg izvođenja penala došla je posle velikih uzbuđenja. Zeleni iz Atine ušli su s golom zaostatka u sudijsku nadoknadu, ali je pogodak Fotisa Joanidisa sa bele tačke u 99. minutu meča vratio veru navijačima Panatinaikosa da povratak u društvo najboljih evropskih timova nije tako daleko.

Artur Žorž je u drugom poluvremenu utakmice protiv TSC-a i na meču protiv Čavesa odmorio nekoliko igrača, ali je povredu zadobio Rodrigo Zalazar koji je pod znakom pitanja i za prvi meč sa Panatinaikosom, ali tu su spremni da uskoče pici i Đalo koji bi ionako trebalo da budu nagrađeni za to što su bili najzaslužniji za preokret protiv Čavesa.

Što se tiče Panatinaikosa, srpski internacionalac Filip Mladenović će verovatno konačno početi jednu utakmicu, jer se prvi izbor Ivana Jovanovića na poziciji levog beka Huankar povredio u revanšu protiv Marselja. Drugi srpski reprezentativac Filip Đuričić ne bi trebalo da strepi za mesto u timu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,73)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024