GLJIVICA "PRESELILA" SURDULIČANE NA ČAIR: Spartak je pobedom otvorio novu sezonu

O. M.

07. 08. 2023. u 13:54 >> 13:54

FUDBALERI Radnika iz Surdulice ugostiće ekipu subotičkog Spartaka ovog ponedeljka od 18 časova u poslednjoj utakmici drugog kola srpske Superlige.

ГЉИВИЦА ПРЕСЕЛИЛА СУРДУЛИЧАНЕ НА ЧАИР: Спартак је победом отворио нову сезону

FOTO: AP

Sudruličani su bili prinuđeni da ekipu sa severa naše zemlje ugoste u Nišu, pošto je trava na terenu njihovog stadiona u Surdulici devastirana gljivicom koja je potpuno isušila zelenu površinu. Prve informacije glasile su da je teren suspendovala Takmičarska komisija Fudbalskog saveza Srbije, ali iz Radnika su to demantovali i tvrde da klub ne očekuje nikakva kazna niti sankcije.

Radnik je poslednji meč na ovom terenu odigrao pre skoro dva meseca, u baražu za očuvanje statusa u Superligi Srbije. Tada su u revanšu savladali Grafičar rezultatom 2:0 i ostali u elitnom razredu srpskog fudbala. Ostaje pitanje šta su Surduličani radili sve ovo vreme, pošto je već u junu bilo jasno da sa travnatom podlogom na Gradskom stadionu u Surdulici nešto nije kako valja.

Čelnici kluba iz Surdulice uveravaju navijače i celokupnu javnost da će problem rešiti u najkraćem roku i da će naredne utakmice u Superligi kao domaćini igrati na svom stadionu. U međuvremenu, uveravaju da će i u Nišu ispunjavati domaćinske dužnosti.

Inače, Radnik je u prvom kolu Superlige Srbije odigrao nerešeno 0:0 sa ekipom Mladosti u Lučanima.

S druge strane, Spartak je u Subotici savladao na svom terenu novobeogradski IMT sa 2:1. Meč je obilovao uzbuđenjima i viđen je preokret pošto su gosti vodili sa 1:0, a inače su bili bolji rival većim delom utakmice. 

U 15. minutu dosuđen je penal za goste koji je realizovao Miloš Luković, a Spartak je do izjednačenja stigao u 43. minutu nakon što je Đurasović iskoristio pas Ubiparipa i sa oko 20 metara uputio silovit i precizan šut kojim je iznenadio golmana Gordića za 1:1. Hrstić je 20 minuta kasnije doneo konačnih 2:1, a u međuvremenu je IMT postigao još jedan pogodak koji je poništen na inicijativu iz VAR sobe jer je Luka Luković bio u ofsajd poziciji.  

Spartak je, računajući i predsezonske utakmice kao i prošlu sezonu, u seriji od 12 utakmica bez poraza, niz koji traje od sredine aprila ove godine.

Ovi rivali su u prošloj sezoni odigrali tri utakmice, a skor je izjednačen - u regularnom delu prvenstva obe ekipe su kao domaćini slavili sa 2:0, dok je u ligi za opstanak u kojoj je domaćin bio Spartak, meč okončan bez pobednika - 2:2.

Samo na jednoj od prethodnih deset utakmica u kojima su se sastali Radnik i Spartak nije bilo golova, od ostalih devet sve su došle 2-4 gola.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2-4 (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)