VELIKI DERBI NA OTVARANJU BELGIJSKOG PRVENSTVA: Može li Rojal Union ponovo da se bori za titulu?

V.M.

28. 07. 2023. u 08:23

VEČERAS od 20.45 Rojal Union će na svom terenu dočekati Anderleht.

ВЕЛИКИ ДЕРБИ НА ОТВАРАЊУ БЕЛГИЈСКОГ ПРВЕНСТВА: Може ли Ројал Унион поново да се бори за титулу?

Foto: Profimedia

Domaćin je prošle godine ponovo bio blizu titule. Ušao je u plej-of izjednačen po broju bodova sa vodećim Genkom, ali na kraju trofej je otišao u ruke Antverpena koji je remijima sa današnjim rivalima u poslednja dva kola sačuvao prvo mesto pošto ih je pretekao na početku plej-ofa.

Sezonu pre te Rojal Union je bio na prvom mestu tokom većeg dela prvenstva, ali je posustao na kraju i videćemo da li će se i treće godine zaredom boriti za titulu.

U ovu sezonu ući će sa novim trenerom, ekipu je preko leta preuzeo nemački stručnjak Aleksandar Blesin koji je prošle godine neuspešno vodio Đenovu, ali uprava kluba veruje da je on pravi čovek za posao.

Rojal je imao dosta dobar pripremni period, neporažen je bio na šest utakmica i u njima je ostvario četiri pobede uz dva remija.

Sa druge strane, Anderleht je prošle sezone odigrao slabo po svojim standardima i zauzeo je razočaravajuće 11. mesto na tabeli Župiler pro lige. Nada se da će ove sezone biti dosta bolji i planira da se polako vratiti na staze stare slave.

Tridesetčetvorostruki prvak Belgije je bio aktivan na tržištu ovog leta, najjača pojačanja doveo je u napadu. To su Kasper Dolberg koji je došao iz Nice za pet miliona evra, kao i Luis Vaskez koji je otkupljen od Boke Juniors sa tri i po miliona.

Ekipu je napustio talentovani golman Bart Verburgen (otišao u Brajton), a na njegovo mesto doveden je iskusni Maksim Dupe.

Anderleht je takođe odigrao dobro na pripremama i na pet utakmica ostvario je četiri pobede uz jedan poraz.

Što se tiče međusobnih duela prošle sezone, Rojal Union slavio je u dva navrata (3:1, 2:1), a mi verujemo da ćemo i večeras od 20.45 gledati goleadu kao što je bio slučaj na te dve utakmice.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,71)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)