GENK LEČI RANE IZ PROŠLE SEZONE: Švajcarski velikan se polako vraća na staze stare slave

V.M.

25. 07. 2023. u 11:20

Nakon što su oba tima završila kao drugoplasirani u svojim domaćim ligama prošle sezone, Servet i Genk sada započinju potragu za plasmanom u Ligu šampiona u prvom meču drugog kola kvalifikacija.

ГЕНК ЛЕЧИ РАНЕ ИЗ ПРОШЛЕ СЕЗОНЕ: Швајцарски великан се полако враћа на стазе старе славе

Profimedija

Dok je švajcarska ekipa završila daleko iza Jang Bojsa u borbi za prvo mesto u Superligi, njihove belgijske kolege su izgubile trku sa Antverpenom na najgori mogući način.

Završivši kampanju 2022/23. sa bodom više od Lugana, Servet je zauzeo drugo mesto na tabeli švajcarskog prvenstva i tako obezbedio plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Tradicionalno jedan od najuspešnijih švajcarskih klubova, koji je osvojio 17 nacionalnih titula i sedam kupova, domaćin je u skorijoj istoriji izgubio kvalitet zbog finansijskih problema, ali polako se vraća u vrh Švajcarskog fudbala.

Servet je na veoma dobar način otvorio novu sezonu, slavio je na četiri prijateljske utakmica, a uz to je na startu prvenstva savladao Grashopers rezultatom 3:1.

Sa druge strane, Genk se vratio u akciju nakon srceparajućeg završetka sezone 2022/23. zabeleživši tri pobede u pet pripremnih mečeva, najznačanija je bila ona od pre par dana kada su savladali novopečenog premijerligaša Barnli sa 2:0.

Žrtve spektakularnog pogotka Tobija Aldervajrelda u 94. minut poslednjeg kola zbog kojeg im je za bod izmaka titula u belgijskoj Pro ligi protiv Antverpena poslednjeg dana, ekipa Voutera Vrankena morala je da se zadovolji drugim mestom u dramatičnoj borbi za krunu prošle sezone.

Genk je izgubio glavnog napadača Pola Onuačua od Sautemptona na pola puta za osvajanje titule, ali su bili zauzeti za vreme leta i ekipu je iz Sarpsbogrga pojačao jedan od najvećih talenata u Evropi Kristofer Bah, koji je potpisao petogodišnji ugovor.

Oba tima su bila napdački raspoložena za vreme pripremnog perioda, Servet je tu formu preneo na domaće prvenstvo, a verujemo da ćemo i danas gledati goleadu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)