"LUDA ŠUMA" SE PROBUDILA: Šampion Bugarske posle očajnog starta sezone krenuo da melje protivnike

O. M.

26. 07. 2023. u 10:25

U prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona bugarski prvak Ludogorec će u Razgradu dočekati Olimpiju iz Ljubljane. Utakmica se igra na Huvefarma areni u Razgradu od 20.45.

ЛУДА ШУМА СЕ ПРОБУДИЛА: Шампион Бугарске после очајног старта сезоне кренуо да меље противнике

Foto: EPA-EFE/VASSIL DONEV

U prethodnom kolu obe ekipe su teže nego što se očekivalo eliminisale rivale. 

Nakon što su dobro odigrali nekoliko utakmica u pripremnom periodu, fudbaleri Ludogoreca katastrofalno su odigrali prve dve utakmice u sezoni. 

Počelo je senzacionalnim porazom sa 2:0 od ekipe Balkanija koja u kvalifikacijama za Ligu šampiona igra iako predstavlja nepostojeću državu, a zatim je usledio još veći šok pošto je četa Ivajla Peteva izgubila i na otvaranju sezone u Prvoj ligi Bugarske i to od novajlije Krumovgrada sa 3:1. Razlog za ovaj drugi poraz bio je taj što je Petev odmarao većinu igrača za revanš protiv kluba iz južne srpske pokrajine. To mu se na kraju i isplatilo jer je Balkana pobeđen sa 4:0.

Na krilima tog uspeha usledio je i prvi trijumf u bugarskom šampionatu gde je Etar deklasiran sa 5:0.

Ljubljanska je prošle sezone osvojila titulu šampiona Slovenije posle pet godina i tako obezbedila plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona. U pripremnom periodu "zmajčeki" su zabeležili pet pobeda i jedan poraz i to od Slovana iz Bratislave. 

Ljubljančani su u prvom kolu kvalifikacija odmerili snage sa letonskim šampionom Valmijerom koga su u oba susreta savladali sa po 2:1. Njihov prvi meč u novoj sezoni slovenačke lige završen je porazom 2:1 od Kopera. Bio je to prvi poraz novog trenera Olimpije, portugalskog stručnjaka Žoaa Enrikea, otkad je u junu mesecu preuzeo klub.

Ovo će biti prvi susret Ludogoreca i Olimpije u istoriji. Ludogorec će se slovenačkom šampionu suprotstaviti bez povređenih Gropera i Nedjalkova, dok Enrike nema kadrovskih problema.

Pobednik ovog dvomeča sastaće se u trećoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona sa boljim iz dvoboja između litvanskog Žalgirisa i turskog šampiona Galatasaraja.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

NA SAMO OKO 2 SATA LETA OD VAS: Nikad povoljnije letovanje na afričkom Mediteranu!