''ZMAJEVI'' ODRŽAVAJU PREDNOST IZ PRVOG DUELA: Slovenački prvak ima sve u svojim rukama

V.M.

19. 07. 2023. u 11:58 >> 11:58

EKIPA Valmijere će pokušati da preokrene zaostatak od jednog gola pred svojim navijačima danas od 17 časova kada ugosti ljubljansku Olimpiju.

ЗМАЈЕВИ ОДРЖАВАЈУ ПРЕДНОСТ ИЗ ПРВОГ ДУЕЛА: Словеначки првак има све у својим рукама

Foto: Profimedia

Valmijera je pre osam dana odigrala svoj prvi meč u kvalifikacijama za Ligu šampiona od kada je klub osnovan 1996. godine, bolja je bila Olimpija, ali ekipa Jurgisa Kalnsa je uspela da ublaži poraz pogotkom Meise Diopa u završnici utakmice i tako ''ostane'' u dvomeču.

U prvom susretu je tokom većeg dela meča utakmicu kontrolisala Olimpija koja je golovima Nukića i Ruija Pedra imala lepu prednost, ali je pomenutim pogotkom letonski šampion održao kakve-takve šanse za plasman u drugu fazu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Valmijera je prošle sezone osvojila letonsko prvenstvo po prvi put u svojoj istoriji, ali teško da će odbraniti tron ove godine jer trenutno zaostaje čak 21 bod za prvoplasiranom Rigom koja je orna da vrati trofej prvaka u prestonicu.

Nakon razočaravajućeg izdanja u prvom susretu sa Olimpijom, ''crni'' su se vratili na pobedničke staze za vikend kada su savladali Super Novu, 2:0.

Sa druge strane, Olimpija je prošle godine pod trenerskom palicom Alberta Rijere ostvarila veliki uspeh osvojivši duplu krunu, ali uprava nije ponudila produženje ugovoru bivšem igraču Liverpula i ekipu od ove sezone vodi Portugalac Žoao Enrike.

Popularni ''zmajevi'' su imali uspešan pripreman period u kojem su upisali pet pobeda na šest odigranih prijateljskih utakmica i tu formu su očigledno preneli i na prvi zvanični meč u sezoni u kojem su bili bolji od današnjeg rivala.

Ovo će slovenačkom prvaku biti peti put da se takmiči u kvalifikacijama za Ligu šampiona i samo jednom do sada je dogurao do druge runde. To je bilo u sezoni 2016/17. kada je u veoma zanimljivom dvomeču Trenčin izbacio Olimpiju zbog pravila gola u gostima, 6:6. 

Pobednik ovog dvomeča će u narednoj rudni igrati sa boljim iz duela Ludogoreca i Balkanija.

Letonski predstavnik mora da se ''otvori'' i igra na pobedu, verujemo da će to ostaviti dosta prilika za kontre Olimpije i očekujemo da bude dosta pogodaka na današnjem duelu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 2,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)