VELIKO FINALE: Da li će istorija biti ispisana ili će ''trikolori'' ponovo pokoriti Centralnu Ameriku?

V.M.

16. 07. 2023. u 11:30

U finalu Gold kupa gledaćemo obračun Meksika i Paname.

ВЕЛИКО ФИНАЛЕ: Да ли ће историја бити исписана или ће триколори поново покорити Централну Америку?

FOTO: Tanjug/AP

Večeras od 01:30 gledaćemo borba za osvajača Centralne Amerike. Meksiko je istorijski standardan član te bitke i ima priliku da nadogradi rekord i osvoji svoj deveti Gold kup. Protivnik će mu biti reprezentacija koja je prikupila simpatije svih neutralnih navijača na turniru, Panama, koja će pokušati da napravi novo iznenađenje i po prvi put u svojoj istoriji postane vladar Centralne Amerike.

Meksiko je relativno lako prošao grupnu fazu zauzevši prvo mesto ''A'' sa dve pobede i porazom, a nakon toga je dodao gas u nokaut fazi. U četvrtfinalu je rutinski savladao Kostariku sa 2:0, a nakon toga je još lakše, u meču koji su svi mislili da će biti neizvestan, bio bolji od Jamajke, 3:0.

Giljermo Očoa je ponovo začarao svoju mrežu kada je najpotrebnije, ''trikolori'' su primili samo dva gola na celom turniru i sa velikom dozom samopouzdanja i epitetom favorita ulaze u finale.

Tradicija je takođe na njihovoj strani, jer je Meksiko deset puta do sada igrao finale Gold kupa i čak osam puta je iz njega izlazio kao pobednik.

Sa druge strane, Panama je pravi hit prvenstva i do sada još nije doživela poraz! Zauzela je prvo mesto u grupi ''C'' sa sedam osvojenih bodova, a u istom ritmu je nastavila u četvrtfinalu savladavši Katar (4:0). 

Panama se u prvi finale nakon deset godina pauze plasirala pobedom protiv Amerike. U regularnom delu je bilo 0:0, a posle produžetaka 1:1, ušlo se u penale u kojima je četa Tomasa Kristijansena bila smirenija i preciznija, što je bilo dovoljno za veliko iznenađenje.

Uloga autsajdera očigledno prija Panama koja će večeras pokušati da dođe do svog prvog Gold kupa u istoriji takmičenja.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: Meksiko - Panama 1 (kvota 1,67)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

JUNAJTED JE U VELIKOJ OPASNOSTI DA OSTANE BEZ IGRANJA U EVROPI: Pritisak na Erika ten Haga dostiže maksimum pred gostovanje u prestonici