DINAMO I HAJDUK SE BORE ZA TROFEJ: ''Večni derbi'' na otvaranju sezone u Hrvatskoj

V.M.

15. 07. 2023. u 15:08 >> 15:09

U finalu hrvatskog Superkupa gledaćemo obračun Dinama iz Zagreba i Hajduka iz Splita.

ДИНАМО И ХАЈДУК СЕ БОРЕ ЗА ТРОФЕЈ: Вечни дерби на отварању сезоне у Хрватској

Foto: Profimedia

 ''Modri'' su prošle godine vez većih problema ponovo dominirali u Hrvatskom fudbalu osvojivši svoju šestu uzastopnu titulu, 17. u poslednjih 18 godina, dok je sa druge strane Hajduk ponovo trijumfovao u kupu, drugi put u nizu, i na taj način su ove ekipe zakazale obračun u Superkupu.

Danas ćemo gledati 237. ''večni derbi'', što se tiče samog istorijata u prednosti je Dinamo koji je slavio na 102. utakmice, viđena su 62 remija, dok je Hajduk trijumfovao u 72 navrata. Prošle sezone su se sastali pet puta, akutelni šampion je ostvario tri pobede (u Superkupu na penale i dva puta u ligi 4:0, 4:1), dok su dva puta delili bodove (1:1, 0:0). 

Dinamo je imao solidan pripremni period i kao favorit ulazi u ovaj meč. Odigrao je četiri prijateljske utakmice u kojima je dva puta trijumfovao i remizirao. Bio je bolji od Dugog Sela (1:0) i CSKA Sofije 1948 (3:2), a nerešeno je igrao sa Koperom (2:2) i Spartom iz Praga (1:1).

''Modri'' imaju veoma zanimljiv prelazni rok i može se desiti da veliki broj zvezda napusti ekipu. Dominik Livaković se porukom pre par dana oprostio od navijača i kluba, i očekuje se da pojača Fenerbahče. Na izlaznim vratima je Bruno Petković kojeg Nenad Bjelica želi da dovede u Trabzon, a sve su glasnije priče o tome da se Fejenord sprema da razbije klupski rekord i dovede Luku Ivanušeca za 15-20 miliona evra.

Što se tiče Hajduka, on nije uspeo da parira Dinamu u ligi prošle godine, ali je došao do Kupa Hrvatske savladavši Šibenik u finalu sa 2:0 i sada će pokušati da ''oduzme'' još jedan trofej večitom rivalu.

Popularni ''bili'' su odigrali pet utakmica na pripremama u kojima se nisu baš proslavili. Ostvarili su dve pobede (MTK Budimpešta, Trabzon) uz poraz (Olimpija Ljubljana) i dva remija (Trnava, Radomlje).

Veliki minus za Hajduk biće neigranje najboljeg igrača Marka Livaje koji je zbog nesportskog ponašanja prema gledaocima, pevanja pesama pogrdnog sadržaja, kažnjen zabranom igranja na jednoj prvenstvenoj ili kup utakmici, što se odnosi i na utakmicu Superkupa.

Očekujemo jednu zanimljivu utakmicu u kojoj verujemo da će kvalitet Dinama doći do izražaja.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!