KOMŠIJE ZAPOČINJU PUT KA EVROPI: Da li je vreme da se razbije kletva?

V.M.

11. 07. 2023. u 11:50 >> 11:50

U okviru prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona Urartu će dočekati bosanskog predstavnika, Zrinjski.

КОМШИЈЕ ЗАПОЧИЊУ ПУТ КА ЕВРОПИ: Да ли је време да се разбије клетва?

Foto: Profimedia

Domaćini su po drugi put u svojoj istoriji uspeli da dođu do ove faze takmičenja, dok su gosti do sada igrali u sedam kvalifikacionih kampanja, ali nikada nisu prošli prvo kolo.

Urartu je obezbedio svoje mesto u prvoj rundi kvalifikacija osvajanjem titule jermenske Premijer lige prošle sezone, sakupivši 83 boda, tri više od od najbližeg pratioca Pjunika.

''Ponosni lavovi'' kreću u svoju drugu avanturu u Ligi šampiona, pošto su se poslednji put takmičili u sezoni 2014/15, kada je u prvom kolu kvalifikacija bolja od njih bila Santa Koloma.

Urartu je poslednji meč odigrao pre više od mesec dana, bukmejkeri su počeli da obaraju kvotu na goste iz Bosne i Hercegovine, ali jermenski predstavnik se nada da će po prvi put dogurati do druge faze kvalifikaciija za najetlinije evropsko takmičenje.

Zrinjski iz Mostara će drugu sezonu zaredom igrati kvalifikacije za Ligu šampiona. Prošle godine je u veoma tvrdom dvomeču ispao od Šerifa iz Tiraspolja koji ga je savladao ukupnim rezultatom 1:0.

''Plemići'' su bez većih problema osvojili prvenstvo Bosne i Hercegovine, sakupivši 78 bodova, 20 više od drugoplasiranog Borca iz Banja Luke.

Četa Krunoslava Rendulića imala je najbolji napadački i defanzivni rekord u Premijer ligi, postižući u proseku dva gola po utakmici.

Ekipa iz Mostara je izgledala dosta dobro i u pripremnom periodu, nakon poraza od Mure upisala je tri vezane pobede protiv Varaždina, Lokomotive iz Zagreba i Posušja. Pokušaće te igre da prenesu na otvaranje sezone i po prvi put u istoriji kluba obezbede plasman u drugu fazu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: GG (kvota 2,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?