SUDBINA JE U TUĐIM RUKAMA: Legenda Partizana juri pobedu u "večitom derbiju" i nada se kiksu lidera

V.D.

07. 06. 2023. u 08:47

U poslednjem kolu bugarskog šampionata očekuje nas veliki derbi prestonice

СУДБИНА ЈЕ У ТУЂИМ РУКАМА: Легенда Партизана јури победу у вечитом дербију и нада се киксу лидера

FOTO: M. Vukadinović

Pravi spektakl očekuje nas od 17.45 kada će se na "Vivakom areni" u Sofiji odigrati "večiti derbi" između Levskog i CSKA.

Sudar dva najtrofejnija kluba u Bugarskoj može da reši pitanje šampiona i poslednjeg putnika u kvalifikacije za Ligu konferencija, ali obe ekipe će osluškivati i rezultat meča između Černo Morea i Ludogoreca kao i još jedne utakmice koja se igra u Sofiji gde će snage odmeriti CSKA 1948 i Lokomotiva Plovdiv.

Domaći Levski je u prvenstvu osvojio 61 bod i trenutno se nalazi na četvrtoj poziciji koja vodi u razigravanje za plasman u Ligu konferencija. Pobedom na ovom meču uz poraz trećeplasiranog CSKA 1948, puleni trenera Topuzakova bi mogli da se popnu na treće mesto i tako direktno obezbede plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija bez razigravanja sa prvoplasiranom ekipom iz grupe koja se bori za baraž protiv četvrtoplasirane ekipe u šampionskoj grupi.

Današnji gost ekipa CSKA, koju sa klupe predvodi legenda Partizana Saša Ilić, imala je sve u svojim rukama i prednost od jednog boda u odnosu na Ludogorec. U prethodnom kolu u gradskom derbiju protiv imenjaka CSKA 1948 su odigrali samo 1:1 i tako izgubili lidersku poziciju koju su držali pre tog meča.

Ilićevi izabranici su poveli sa 1:0 golom reprezentativca Luksemburga Enesa Mahmutovića u 44. minutu, ali je Pedrinjo poravnao rezultat u 4. minutu nadoknade prvog poluvremena.

Drugo poluvreme je donelo pravi rat na terenu, a u prilog tome govori i čak 11 žutih kartona. CSKA je imao veliku priliku u 12. minutu sudijske nadoknade da napravi ogroman korak ka tituli prvaka, ali je Ivan Turicov bio neprecizan sa bele tačke i meč je završen bez pobednika. 

Uslov da se Saša Ilić okiti prvim trofejom u trenerskoj karijeri je da njegov tim upiše tri boda u "večitom derbiju", ali uz to moraće i da se nadaju kiksu Ludogoreca na gostovanju u Varni, ekipi Černo Morea koja u poslednje kolo ulazi potpuno rasterećeno, bez šansi za plasman u evropske kvalifikacije. 

CSKA se ne može pohvaliti dobrim rezultatima protiv Levskog u poslednje vreme. U prvom ovosezonskom duelu na ovom stadionu videli smo trijumf domaće ekipe od 2:0, dok je sredinom aprila meč završen bez golova.

Očekujemo tvrd derbi u kome blagu prednost dajemo ekipi CSKA jer nada da se prekine jedanaestogodišnja dominacija ekipe Ludogoreca još postoji.

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,73)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna