KATALONCI ISPISUJU ISTORIJU? Selta je među lošijim domaćinima u La ligi

O. M.

23. 05. 2023. u 12:41 >> 12:41

ĐIRONA gostuje Selti u 36. kolu španske La lige.

КАТАЛОНЦИ ИСПИСУЈУ ИСТОРИЈУ? Селта је међу лошијим домаћинима у Ла лиги

Tanjug/AP

Katalonski klub je serijom dobrih rezultata došao na poziciju koja vodi u UEFA Ligu konferencija, ali je u prošlom kolu porazom na svom terenu od Viljareala (1:2) dozvolio Atletik Bilbau da ga pretekne na sedmoj poziciji. Pobedonosni gol za Viljareal postigao je Moreno u četvrtom minutu nadoknade izgubljenog vremena.

"Blankivermelsi" zaostaju sada dva boda za baskijskom ekipom, ali do kraja La lige ima još tri kola, dakle sasvim dovoljno vremena da se opet promeni redosled ekipa u vrhu.

Selta zauzima 14. mesto na tabeli, sa samo četiri boda ispred zone ispadanja. Selta je u prošlom kolu izgubila upravo od Atletik Bilbaa (1:2), što je bio četvrti uzastopni poraz galicijske ekipe. 

Selta nije pobedila od kraja aprila. Tim Karlosa Karvalala ima važnu utakmicu na gostovanju protiv Kadiza sledeće nedelje, dok u poslednjem kolu dočekuje Barselonu, a utakmica protiv šampiona nije baš idealna prilika da se odlučuje o opstanku pa će Selta morati ranije da se obezbedi, kako ne bi zavisila od Ćavijeve mašinerije.

Samo su Espanjol i odavno prežaljeni Elče ove sezone osvojili manje bodova od Selte kao domaćini. 

Đironin poraz od Viljareala donekle je pokvario utisak o ovoj ekipi koji je stekla pobedama nad Real Madridom, Seviljom i Majorkom, odnosno nerešenim rezultatom sa Real Sosijedadom, ali ako se ekipa i ne plasira u evrokupove, prvi put u istoriji će sezonu završiti u gornjem delu tabele La lige.

Do kraja sezone, Mičelovi izabranici će ugostiti Real Betis sledeće nedelje pre nego što otputuju u Osasunu 4. juna u poslednjem kolu.

Selta je pobedila sa 1:0 u prvom ovosezonskom obračunu ovih ekipa, dok je poslednji susret u Vigu, održan 2019. godine, pripao Selti sa 2:1. Pobedonosni gol u Đironi postigao je veteran Jago Aspas koji je bio i strelac prvog gola u prošlogodišnjem okršaju na Balaidosu. Drugi gol za nebeskoplave postigao je tada Sofijan Bufal, dok je gol za Đironu postigao sadašnji igrač Hetafea Portu.

Jago Aspas danas neće igrati, kao što nije igrao ni protiv Atletika jer se povredio u utakmici sa Valensijom pre devet dana. Osim njega, izostaće u redovima Selte Fran Beltran i Agustin Markesino, ali se u tim vraćaju Renato Tapija, nakon što je protiv Atletika odslužio suspenziju i Haris Seferović koji je igrao u drugom poluvremenu protiv Bilbaa, što znači da će biti spreman i za ovu utakmicu.

Što se Đirone tiče, Oriol Romeu će se vratiti u tim nakon što je propustio Viljareal zbog suspenzije, ali Aleiš Garsija, Borha Garsija, Toni Vilja i Ibrahima Kebe su i dalje van stroja zbog povreda.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: X2&0-3 (kvota 2,25) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni