MITAR ODRAĐUJE POSLEDNJI MEČ KAZNE: Fulam bez srpskog golgetera dočekuje probuđene "lisice"

O. M.

08. 05. 2023. u 11:19 >> 11:19

FULAM dočekuje Lester u 35. kolu engleske Premijer lige. Biće to poslednja utakmica "kolibara" pre povratka Aleksandra Mitrovića koji će danas "odraditi" suspenziju od osam utakmica.

МИТАР ОДРАЂУЈЕ ПОСЛЕДЊИ МЕЧ КАЗНЕ: Фулам без српског голгетера дочекује пробуђене лисице

Foto: Profimedia

Ekipa iz Zapadnog Londona je u prethodnih sedam utakmica bez pomoći najboljeg srpskog strelca ostvarila pet poraza i samo dve pobede i to protiv ekipa sa dna tabele, Lidsa i Evertona. Poraz u prethodnom kolu od Liverpula bio je treći uzastopni, a "crveni" su do pobede stigli golom Moa Salaha u 39. minutu sa bele tačke. Zanimljivo je da su svih pet poraza bez Mitrovića "kotidžersi" doživeli sa golom razlike - od Bornmuta i Mančester sitija 1:2, od Liverpula, Aston vile i Vest hema 0:1 

Fulam je tako u poslednjih deset kola sakupio samo sedam bodova, pa je od ekipe koja je čak figurirala za plasman u evrokupove pao u sredinu tabele. Samo zahvaljujući ranijoj zalihi bodova ne brinu na Krejven kotidžu za opstanak. Ali za ovaj klub i to je već uspeh, pošto je poslednja dva izleta u Premijer ligu Fulam završavao ispadanjem već prve sezone.

Dok je Fulamova "kriva" na tabeli Premijer lige išla prema dole, Lesterova ide prema gore. Od svih ekipa koje se bore za opstanak "lisice" su u poslednja tri kola ostvarile najviše bodova. Posle niza od deset utakmica bez pobede spojio je Lester tri bez poraza, pobedu i dva remija.

Trenutno su na 16. mestu sa 30 bodova, koliko imaju i dve ekipe ispod njih na tabeli, Lids i Notingem. Jorkširci su već odigrali svoj meč ovog kola i izgubili sa 2:1 od Mančester sitija, dok Notingem danas igra derbi začelja sa Sautemptonom.

Na tri poslednja međusobna susreta Fulama i Lestera u Premijer ligi pobeđivala je ekipa koja je tog dana gostovala. Trećeg dana nove 2023. godine Fulam je golom Aleksandra Mitrovića pobedio sa 1:0 u Lesteru. U sezoni 2020/21. bilo je 2:1 za Fulam na King pauer stadionu i 2:0 za Lester na Krejven kotidžu.

Bar bod u današnjem meču doneo bi Lesteru najduži niz bez poraza u tekućoj sezoni, a najveće nade "lisice" ulažu u probuđenog Džejmija Vardija koji je postigao po gol u obe poslednje utakmice. S druge strane, poslednja utakmica bez Aleksandra Mitrovića za Fulam znači da će napad i danas predvoditi Karlos Vinicijus.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.


 

NAŠ PREDLOG: GG&3+ (kvota 2,05) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)