SITI SE VRAĆA NA PRVO MESTO: Holand na gol od istorije!

V.M.

03. 05. 2023. u 08:32

''GRAĐANI'' će ugostiti ekipu Vest hema od 21.00 na ''Etihadu''.

СИТИ СЕ ВРАЋА НА ПРВО МЕСТО: Холанд на гол од историје!

Tanjug/AP

Domaćin je u neverovatnom ritmu, ubacio je u petu brzinu i melje sve pred sobom. Neporažen je na poslednjih 18 utakmica u svim takmičenjima (15 pobeda, tri remija) i na putu je da osvoji drugu tripletu u istoriji engleskog fubdala. Sa druge strane, Vest hem je nakon par dobrih rezultata doživeo uzastopne poraze od Liverpula i Palasa i sada zauzima 15. mesto sa samo četiri boda viška u odnosu na Notingem forest koji je prvi tim ispod crte.

Dominacija Erlinga Holanda ove sezone se nastavlja, za vikend je sa bele tačke zatresao mrežu Bernda Lena u pobedi Sitija na ''Krejven kotidžu'' (1:2) i tako je izjednačio rekord Alana Širera i Endija Kola po broju pogodaka u premijerligaškoj sezoni (34). S obzirom na to da njegova ekipa ima da odigra šest utakmica do kraja, treba da se desi veliko čudo da ga norveški centrarfor ne samo obori, već dobrano podeblja. Takođe, taj pogodak protiv ''kolibara'' bio mu je 50. ovosezonski u svim takmičenjima i tako je postao prvi igrač kojem je to pošlo za rukom u dresu engleske ekipe nakon 92 godine.

Velike zasluge idu i ostatku ekipe koja igra sjajno, Gvardiola je naštelovao svoju mašineriju i imaće priliku da se bore za tripletu do kraja sezone. Drugi su u Premijer ligi sa dva boda ali i dva odigrana meča manje u odnosu na Arsenal, očekuje ih finale FA kupa sa Junajtedom, dok će u polufinalu Lige šampiona ukrstiti koplja sa madridskim Realom.

Nakon dva vezana poraza, Vest hem se nalazi u teškoj situaciji jer ga očekuje veoma neugodan period sezone. U narednih sedam dana, ''čekićari'' će se sastati sa oba mančesterska velikana, a nakon toga ih očekuje možda i utakmica sezone u kojoj će ukrstiti koplja sa AZ Alkmarom u okviru polufinala Lige konferencija.

Gost je za sada osvojio 34 boda i fali mu još šest poena kako bi došao do magične cifre od 40 bodova koja je ''potrebna'' za opstanak i moraće da se poboljša u završnici prvenstva kako se ne bi iznenađujuće našao u Čempionšipu iduće sezone. Na poslednjih deset međusobnih duela ovih timova Siti je slavio sedam puta, a viđena su i tri remija, poslednji put je Vest hem slavio davne 2015. godine.

U redovima domaćina neće biti Akea i verovatno Kevina de Brujnea kojeg muči povreda, dok će kod gosta odsustvovati Zuma i Skamaka.

Verujemo da će Siti bez većih problema slaviti na večerašnjem susretu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: 1-1&3+ (kvota 1,91)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!