PORTO ŽELI BEG SA DNA: Šaves bi mogao da plati cenu

M.T.

08. 12. 2022. u 11:20 >> 11:23

''Zmajevi'' remizirali u prvom kolu, kao i njihov rival.

ПОРТО ЖЕЛИ БЕГ СА ДНА: Шавес би могао да плати цену

FOTO: EPA

Start Liga kupa Portugala doneo je iznenađenje u grupi "A" pošto Porto nije uspeo da pobedi u prvom kolu, kao ni njegov današnji protivnik Šaves, a večeras od 20 časova na Gradskom stadionu ''zmajevi'' će gostovati Šavesu u drugom kolu željni da isprave kiks iz prethodne runde.

Porto je u prvom kolu dočekao drugoligaša Mafru i samo remizirao 2:2, iako su navijači ''zmajeva'' sigurno očekivali lagan trijumf kao što je bio slučaj neke dve nedelje ranije kada je Porto sa 3:0 savladao isti tim u šesnaestini finala Kupa Portugala. Međutim, ovog puta nije sve išlo glatko za ekipu trenera Serža Konseisaa koja je na poluvremenu gubila sa 2:0, ali je u nastavku ipak uspela da spreči potpunu senzaciju, iako je stigla samo do jednog boda.

Zbog toga se ''zmajevi'' trenutno nalaze na poslednjem mestu u grupi "A" sa jednim bodom, koliko ima i trećeplasirani Šaves, pošto su ispred sa po dva boda Mafra i Vizela koje su remizirale i u međusobnom duelu pre par dana. Remi sa Mafrom bio je prvi meč posle četiri uzastopna u kojem Porto nije uspeo da pobedi, ali nema sumnje da će upravo protiv Šavesa Konesisaov tim pokušati da nadoknadi sve. Porto inače nikad nije uspeo da osvoji Liga kup, a četiri puta je poražen u finalima.

Poput Porta, Šaves je u prvom kolu Liga kupa takođe remizirao na gostovanju protiv Vizele 2:2 i to može da računa kao uspeh pošto su do gola koji im je doneo bod došli sa igračem manje u poslednjim trenucima utakmice. Međutim, ekipu trenera Vitora Kampelosa sada će čekati mnogo teži zadatak.

Remi protiv Vizele bio je drugi za Šaves u poslednjih pet utakmica, a pored toga je ekipa ostvarila dve pobede i samo jedan poraz, mada je on bio sa ubedljivih 5:0 od Benfike. U Kupu Portugala Šaves je ispao u trećoj rundi i to od niželigaša Valadares Gaije posle produžetaka.

Viktor Kampelos neće na ovoj utakmici moći da računa na povređene Bruna Alberta Langu i Sidija Sara, a slična je situacija u Portu pošto Konseisao takođe zbog povreda neće na raspolaganju imati Zaidua i Gabrijela Verona, dok su na Mundijalu golman Diogo Kosta, Pepe i Otavio Monteiro.

Što se tiče međusobnih susreta, prednost je u potpunosti na strani Porta koji je u poslednjih deset mečeva ostvario čak osam trijumfa, dok je Šaves uspeo da slavi samo jednom i to u šesnaestini finala Kupa Portugala posle jedanaesteraca pre šest godina uz jednu nerešenu utakmicu.

NAŠ TIP: 2&G2+ (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

Novak Đoković i Rafael Nadal su toliki teniski rivali, da Nole sa pravom kaže da mu je Rafa najveći suparnik u "belom sportu". Španac, međutim, malo više "voli" Rodžera Federera. Ipak, kako je Švajcarac otišao u penziju prošle godine, ostalo je da se ljubitelji tenisa nadaju novim megdanima Noleta i Nadala, a oni bi mogli uskoro da se i dogode.

15. 04. 2024. u 16:46 >> 16:47

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest