AJNTRAHT ŽELI PREKID NIZA OD DVA PORAZA: Bajer juri drugu uzastopnu pobedu

M.T.

15. 10. 2022. u 08:32

U Ligi šampiona su pre nekoliko dana oba tima izgubila.

АЈНТРАХТ ЖЕЛИ ПРЕКИД НИЗА ОД ДВА ПОРАЗА: Бајер јури другу узастопну победу

FOTO: EPA

Ajntraht iz Frankfurta će rane iz Lige šampiona morati da proba da zaleči u Bundesligi pošto će u 10. kolu domaćeg šampionata danas od 15.30 dočekati na ''Dojče Bank Parku'' ekipu Bajera iz Leverkuzena. Jedini problem za ''orlove'' je što i Bajer želi da izvadi fleke iz Lige šampiona.

Ekipa Olivera Glasnera gostovala je u Londonu protiv Totenhema i poražena je sa 3:2 u meču koji je imao uzbudljiv početak, ali i završnicu pošto je Ajntraht poveo u 14. minutu da bi do poluvremena primio tri gola i u nastavku samo uspeo da smanji rezultat i sada je poslednji na tabeli u grupi.

Bio je to drugi uzastopni neuspeh Ajntrahta u svim tamičenjima pošto su ''orlovi'' prošle nedelje neprijatno iznenadili svoje navijače izgubivši od fenjeraša Bohuma koji do tog kola nije imao nijednu pobedu. Bio je to treći poraz Ajntrhta koji uz to ima i četiri pobede i dva remija zahvaljujući čemu je trenutno na osmom mestu Bundeslige sa 14 bodova.

Kroz sličnu priču je prošao i Bajer. ''Farmceuti'' su u Ligi šampiona dočekali Porto i ubedljivo su poraženi sa 3:0, a nisu iskoristili penal pri vođstvu gostiju od 1:0 da bi kazna stigla u nastavku i sada su kao i Ajntraht na poslednjem mestu u svojoj grupi. Međutim, Liga šampiona verovatno nije od velike važnosti trenutno za Bajer jer je timu iz Leverkuzena važnije da sačuva prvoligaški status koji je trenutno ugrožen. Ćabi Alonso je debitovao na klupi Bajera pobedom prošlog vikenda protiv Šalkea sa 4:0 što je bio drugi trijumf ''farmaceuta'' ove sezone u Bundesligi i podigao ih iz zone ispadanja, pa su trenutno na 15. mestu sa osam osvojenih bodova.

Ajntraht i Bajer imaju prilično problema sa povređenim igračima i pravo je pitanje ko je u težoj situaciji. Oliver Glasner na raspolaganju za meč protiv ''farmaceuta'' neće imati Džeroma Onguenu, Aurelija Buta, Luku Pelegrinija, Ansgara Knaufa i Almamija Turea, a novi dodatak listi povređenih igrača je i Makoto Hasebe koji je protiv Totenhema igru napustio tokom drugog poluvremena zbog problema sa kolenom. Što se Bajerna tiče, Ćabi Alonso će u Franfurtu biti bez Florijana Virca, Sardara Azmuna, Karima Belarabija i Ezekijela Palasiosa.

''Orlovi'' i ''farmaceuti u poslednje vreme, tačnije u poslednjih 10 međusobnih mečeva ne znaju da igraju na remi pošto nijedna utakmica nije završena nerešenim rezultatom. Bajer je uspeo da upiše šest pobeda, dok je Ajntraht slavio u preostala četiri meča. U prošloj sezoni su oba tima ostvarila po jednu pobedu.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)