SEVILJA SE POLAKO PODIŽE: Atletiko Madrid sa teretom poraza u gradskom derbiju dolazi u Andaluziju

M.T.

01. 10. 2022. u 11:13

ANDALUŽANI bez poraza u poslednja dva meča.

СЕВИЉА СЕ ПОЛАКО ПОДИЖЕ: Атлетико Мадрид са теретом пораза у градском дербију долази у Андалузију

Foto: AP

Posle lošeg početka sezone i jednog boda u prva četiri kola, deluje da se stvari polako popravljaju za ekipu Sevilje koja će večeras od 18.30 na stadionu ''Ramon Sančez Pizhuan'' dočekati Atletiko iz Madrida u sedmom kolu španskog šampionata.

Sevilja je u prethodna dva kola uspela da osvoji četiri boda pobedom protiv Espanjola i remijem u meču sa Viljarealom, Andalužani su uspeli da stigu do 15. mesta sa pet osvojenih bodova. Još uvek je to za ekipu Žulena Lopetegija previše blizu zone ispadanja, ali su rezultati iz poslednja dva kola svakako ohrabrujući za navijače Sevilje.

Seriju dobrih rezultata je Sevilja počela posle dva ubedljiva poraza od Barselona u La Ligi i Mančester Sitija u Ligi šampiona, ali je uz dva dobra rezultata u španskom šampionatu Sevilja uspela da ostane neporažena i protiv Kopenhagena u Danskoj. Međutim, danas Lopetegijev tim čeka vrlo težak zadatak protiv često vrlo nepredvidivog Atletika, ali je sigurno da će čitava ekipa morati da bude na svom maksimumu protiv Jorgandžija.

Ekipa Dijega Simeonea dolazi u Andaluziju sa teretom poraza u gradskom derbiju od Real Madrida u poslednjem kolu pred reprezentativnu pauzu. "Jorgandžije" su izgubile sa 2:1 od Kraljevskog kluba i tako prekinule niz od tri utakmice bez poraza u domaćem šampionatu, a trenuto se nalaze na sedmom mestu tabele sa 10 osvojenih bodova.

Istini za volju, računajući sva takmičenja Atletiko ima dva uzastopna poraza pošto je izgubio u Ligi šampiona na gostovanju od Bajera iz Leverkuzena, ali bi pobeda u Sevilji mogla da pokrene Simeonovu ekipu.

Lopetegi i dalje ne može da računa na letošnje pojačanje Markaa zbog povrede, kao i Hesusa Koronu, dok bi u tim trebalo da se vrati Erik Lamela posle propuštenog meča protiv Viljareala. Atletiko bi mogao da bude značajno pojačan pošto se treninzima vratio Stefan Savić, kao i Hose Marija Himenez. Toma Lemar bi takđe mogao da bude u timu, dok će Sevilju propustiti Serhio Regiljon zbog povrede, Mario Hermoso zbog crvenog kartona protiv Reala i Rodrigo De Paul koji je dobio slobodno od kluba zbog privatnih razloga.

U poslednjih osam međusobnih mečeva ove dve ekipe u La Ligi dominira remi pošto su utakmice pet puta završavane nerešenim rezultatom, dok Sevilja ima dve pobede, a Atletiko Madrid samo jednu.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,88)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!