"VUČICA" JE RANJIVA: Roma nakon šoka u Bugarskoj stiže na "Karlo Kastelani"

Novosti online

12. 09. 2022. u 08:31

POSLEDNjI meč 6. kola Serija A.

ВУЧИЦА ЈЕ РАЊИВА: Рома након шока у Бугарској стиже на Карло Кастелани

Foto: Profimedia

Fudbaleri Empolija dočekaće Romu u poslednjem meču šestog kola italijanske Serije A. Domaćin je sezonu započeo porazom od Specija, ipak, brzo su se konsolidovali i zabeležili nekoliko solidnih rezultata, ali i dalje čekaju na trijumf u novoj takmičarskoj godinu. Naime, "plavi" su upisali četiri uzastopna remija, a posebno je bio uzbudljiv poslednji u duelu sa Salernitanom - 2:2.

Roma predvođena Žozeom Murinjom ima velike ambicije, stidljivo se spominje i napad na Skudeto, novi iskorak u Evropi nakon osvajanja Lige konferencije... Sve je krenulo idealno, tri pobede i remi u uvodna četiri susreta dala su za pravo navijačima da se nadaju visokom plasmanu. Međutim, usledili su dva šokantna poraza, od Udinezea (4:0) i Ludogoreca u Ligi Evrope (2:1).

U Salernu je bilo veoma uzbudljivo, videli smo i nekoliko sjajnih, ali i bizarnih golova. Empoli je poveo, pa gubio i na kraju izborio četvrti uzastopni remi - 2:2.

Poveli su gosti u 31. minutu. Henderson je centrirao sa leve strane, a loptu u mrežu domaćina efektnim udarcem glavom sa par metara poslao Satrijano.

Samo osam minuta bilo je potrebno Salernitani da uzvrati. Mazoči se nije dao zaustaviti. Krenuo je u prodor sa leve strane, ušao u sredinu, imao sreće da mu se lopta u par navrata odbije i na kraju je matirao Vikarija za 1:1.

Otišlo se na odmor, da bi Bulaje Dija preokrenuo rezultat u 61. minutu. Vilena je centrirao sa desne strane, poslao oštru loptu pred gol rivala, a na pravom mestu se našao napadač koji je ovog leta stigao u klub iz Viljareala.

Odbio je Empoli da se preda i sreća ga je pogledala u 81. minutu. Lamers je opalio sa ivice kaznenog prostora, pogodio jednog od protivničkih igrača, ali je lopta dobila čudnu putanju i prevarila golmana domaće ekipe.

Jeste Liga Evropa u poslednje dve sezone napravila kvalitativan iskorak, ali je i dalje – dobro to znaju ljubitelji sportskog klađenja – minsko polje za favorite. U prvim mečevima nove sezone opeklo se nekoliko njih, a svakako će se najviše pričati o porazu Rome u Razgradu.

Bila je "vučica" bliža pobedi, iako je u Bugarsku otputovala bez Tamija Ejbrahama i Rika Karsdorpa, dok su od ranije van stroja bili i Nikolo Zaniolo, Maraš Kumbula, Žoržinjo Vajnaldum i Stefan El Šaravi. I bez njiha Roma je dominirala, Lorenco Pelegrini nije uspeo iz dva pokušaja, neprecizan je bio i Paulo Dibala, Đanluka Manćini je uzdrmao okvir gola…

I onda očekivana kazna. Potpuno pomračenje Romine poslednje linije, Kauli se ušetao u srce kaznenog prostora i naspram sebe imao samo Svilara, ostavljenog samog na strelištu. Uspela je Roma da uzvrati preko Eldora Šomurudova u 86. minutu, ali ona stabilnost koja je pre desetak godina krasila Murinjove ekipe još se nije nastanila u svlačionici italijanskog velikana. Nonato, poslednja Ludogorecova brazilska investicija, pristigla iz Internasionala za 1.700.000 evra, opet je izmakla pažnji čuvara i opet je Svilar bio nemoćan – 2:1 za šampiona Bugarske.

Roma je favorti na stadionu "Karlo Kastelani". "Vučica" je savladala Empoli prethodne sezone u oba navrata - 4:2 i 2:0.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,78)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave