AJNTRAHT IMA ŠANSU DA PRODUŽI NIZ POBEDA: Katastrofalni Volfsburg stiže u Frankfurt

M.T.

10. 09. 2022. u 09:33

GOSTI još uvek nemaju pobedu u novoj sezoni.

АЈНТРАХТ ИМА ШАНСУ ДА ПРОДУЖИ НИЗ ПОБЕДА: Катастрофални Волфсбург стиже у Франкфурт

FOTO: Tanjug/AP

Ajntraht iz Frankfurta zaigrao je bolje posle lošijeg starta sezone i danas od 15.30 na svom ''Dojče bank parku'' dočekuje ove sezone veoma loši Volfsburg koji još uvek nema  pobedu.

"Orlovi" su posle startnog poraza, tačnije katastrofe protiv Bajerna iz Minhena, uspeli da dođu do bodova zahvaljujući dvema nerešenim utakmicama, da bi dodatno podigli formu i uspeli da u prethodna dva kola ostvare i dve pobede protiv Verdera iz Bremena i Lajpciga. Ono što posebno može da raduje trenera Ajntrahta Olivera Glasnera je to da je ekipa u te dve pobede bila veoma efikasna pošto je postigla po četiri gola na obe utakmice.

Stiglo je u međuvremenu i jedno razočarenje za navijače Ajntrahta pošto je ekipa poražena u svom prvom meču u Ligi šampiona od Sportinga sa 3:0. Ipak, Volfsburg bi mogao da posluži da se zaleče rane iz elitnog takmičenja i da "orlovi", trenutno na 10. poziciji sa osam osvojenih bodov,a dodatno napreduju na tabeli.

I dok se Ajntraht popravio kada je Bundesliga u pitanju, muke Volfsburga kao da nemaju kraja. Niko Kovač će za protivnika imati tim koji je trenirao prilično uspešno dve sezone, ali nikako da mu krene u Volfsburgu sa kojim još uvek nije stigao do pobede.

Volfsburg je uspeo samo dva puta da remizira protiv Verdera i Šalkea, dok je tri puta poražen, od čega dva puta uzastopno pre današnjeg kola. Zbog toga su "vukovi" trenutno na tabeli u zoni ispadanja, tačnije na pretposlednjem 17. mestu sa svega dva boda, ispred Bohuma koji još uvek nema ni osvojen bod.

Ajntraht ima određene probleme sa odsustvom igrača pošto protiv Volfsbruga neće biti Sebastijana Rodea koji se povredio protiv Lajpciga u prošlom kolu, kao ni Kristofera Lenca koji je povredu doživeo protiv Sportinga u Ligi šampiona. Njih dvojica su se tako pridružila ranije povređenima Buteu i Almamiju Tureu, dok bi mogao da zaigra oporavljeni Džerom Onguene. U tom smislu Volfsburg ima manje problema pošto će Kovaču faliti samo Patrik Vimer i Jonas Vind.

Volfsburg bolje stoji u međusobnim susretima pošto je ostvario četiri pobede na poslednjih osam mečeva, dok je Ajntraht uspeo da trijumfuje dva puta uz dve nerešene utakmice. Prošle sezone Volfsburg je uspeo da osvoji četiri boda u mečevima protiv Frankfurta.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,15)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Fudbaler Srbije se oprostio od reprezentacije