LAK POSAO ZA "MODRE": U Zagreb stiže "fenjeraš"

V.D.

29. 07. 2022. u 10:12

U trećem kolu hrvatske fudbalske lige Dinamo Zagreb dočekaće Istru 1961

ЛАК ПОСАО ЗА МОДРЕ: У Загреб стиже фењераш

Foto: Instagram

Dinamo je sjajno počeo novu sezonu u kojoj juri šestu titulu prvaka u nizu.

Pre 20 dana u utakmici Super Kupa na "Maksimiru" je savladan najveći rival Hajduk, koji je u Split još prošle sezone doveo kapitalna pojačanja kako bi prekinuo seriju Dinama od pet titula i vratio trofej u svoj grad nakon punih 18 godina. 

Nakon toga Dinamo je u premijeri u prvenstvu slavio protiv gradskog rivala Lokomotive (3:2), dok je u drugom kolu na gostovanju u Koprivnici deklasirao Slaven Belupo sa 5:1.

U međuvremenu su odigrali i mečeve drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Škupija iz Severne Makedonije.

Na oba meča viđeni su veliki ispadi navijača i skandiranja mržnje protiv Srba. Dinamo je slavio ukupnim rezultatom 3:2 i obezbedio dvomeč sa bugarskim Ludogorecom u trećem kolu.

Sa druge strane, Istra se nalazi na poslednjoj poziciji bez osvojenog boda. U prvom kolu poraženi su od Hajduka kod kuće, da bi u drugom kolu i pored prednosti od 1:0 nakon preokreta izgubili od Varaždina, takođe na svom terenu.

Kao što je poznato ljubiteljima sporta, uprava Dinama radi odličan posao sa transferima igrača.

U klub je za četiri miliona iz Atalante stigao veliki talenat hrvatskog fudbala Boško Šutalo, za dva i po miliona iz bečkog Rapida doveden je Robert Ljubičić, dok je iskusni Josip Drmić kao slobodan igrač pojačao "modre".

Da Dinamo uvek više zaradi nego što potroši potvrdili su transferi Bartola Franjića, koji je otišao u Volfsburg za sedam i po miliona, dok je Ajntraht iz Frankfurta za Kristijana Jakića izdvojio tri i po miliona evra.

Domaćin je apsolutni favorit na večerašnjem meču i verujemo da će rutinski slaviti, iako ga već utorak očekuje prvi meč protiv bugarskog predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Verujemo da će Ante Čačić odmarati svoje glavne igrače u ovom susretu, ali to će biti prava prilika za fudbalere iz drugog plana da pokažu šta znaju i da se nametnu za veću minutažu u ekipi koja je redovni učesnik grupnih faza evropskih takmičenja.

NAŠ TIP: 1&3+ (kvota 1,63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LACIO NASTAVLJA POHOD NA EVROPU: Protiv grifona je igrao dosta tvrde utakmice ove sezone