GIGANT HOĆE U ELITU! Žesus je veliko pojačanje!

V.D.

27. 07. 2022. u 11:02 >> 12:19

VEČERAS od 19 časova igra se od nule.

ГИГАНТ ХОЋЕ У ЕЛИТУ! Жесус је велико појачање!

Profimedia

Turski gigant Fenerbahče dočekaće Dinamo iz Kijeva u okviru revanš meča drugog kola kvalifikacija za Ligu Šampiona.

Zbog ratnog stanja ukrajinski predstavnik je primoran da svoje kontinentalne mečeve igra van domovine. Trofejni klub je zbog toga pre sedam dana dočekao Fenerbačhe u Poljskoj, na stadionu "LKS" u Lođu.

Tamo smo videli jedan slobodno možemo reći dosadan meč koji se završio najnepopularnijim rezultatom (0:0). Domaćin na papiru nije uspeo da uputi nijedan udarac u okvir gola turskog predstavnika.

Fener je bio bolji rival ali najbolju priliku na meču je imao Dinamo. Igrao se 27.minut kada je slovenački reprezentativac Benjamin Verbič nakon duplog pasa izašao sam pred golmana Bajindira ali je uputio "mlitavi" udarac pored gola i propisno se obrukao.

Što se tiče ekipe, pokušao je Dinamo da sačuva šta se sačuvati može. Mirčea Lučesku je ostao na klupi, Cigankov, Zabarnji i Šarapenko su uprkos veliko interesovanju odlučili da nastave svoju odiseju u klubu iz prestonice. Sa pozajmica su se vratili Vitinjo, Verbič, Sidkli, Suprijaga, Kedžiora...

Ipak, pojedni internacionalci odlučili su da napuste ratno područje - Rodriges se preselio u Al Vahdu, Fran Sol u Malagu, a Erik Ramirez u Slovan iz Bratislave.

Fenerbahče u novu sezonu ulazi sa novim trenerom. Ismailu Kartalu zahvalnost za preporod, ali ne i produžetak ugovora, jer je Ali Koč imao drugačije planove. Prvi čovek istanbulskog velikana dogovorio je saradnju sa iskusnim Žoržom Žezusom.

Prema informacijama portugalskih medija, Fener će Žesusu za samo jednu godinu isplatiti 7.000.000 evra! Toliko će uostalom i saradnja trajati, samo jednu sezonu. 

Istanbulski velikan želi da napadne titulu u turskoj Super ligi, ali i da napravi iskorak na evrosceni. Zbog tih ciljeva ozbiljno se pristupilo i prelaznom roku. Dijego Rosi je otkupljen od Los Anđelesa, Linkoln je plaćen Santa Klari 3.500.000 evra, Vilijan Arau Flamengu 3.000.000, Emre Mor je stigao iz Karagumrku, dok je najveće pojačanje stiglo bez obeštećenja. Iskusni Džošua King napustio je Votford i preselio se na Bosfor.

S obzirom da prvenstva ovih zemalja još nisu počeka obe ekipe su imali 7 dana da se pripreme za ovaj meč.

Verujemo da će istanbulski gigant pred svojom publikom uspeti da obezbedi prolaz u narednu rundu takmičenja i tako opravda uloženi novac.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,6)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?