SITUACIJA JE ALARMANTNA: Flamengo se bori za opstanak u Seriji A!

Novosti online

25. 06. 2022. u 12:26

MEČ na legendarnoj "Marakani" igra se u okviru 14. kola, a ovo će biti duel, verovali ili ne, timova koji se nalaze na 14. i 15. poziciji.

СИТУАЦИЈА ЈЕ АЛАРМАНТНА: Фламенго се бори за опстанак у Серији А!

Foto: AP

Nakon poraza u prvom meču osmine finala od Atletika Mineira (1:2), slavni Flamengo ponovo se susreće sa ekipom iz Belo Horizotnea, ovoga puta na megdan "crveno-crnima" će Amerika. Meč na legendarnoj "Marakani" igra se u okviru 14. kola Serije A, a ovo će biti duel, verovali ili ne, timova koji se nalaze na 14. i 15. poziciji.

Biće ovo idealna prilika za najveći klub u Brazilu da zaboravi na iskusnog Hulka, koji je sa dva pogotka doneo radost Atletiku pre samo dva dana.

Već u sedmom minutu nekadašnji napadač Porta i Zenita sjajno je reagovao na ispucavanje iz odbrane desnog beka Marijana, lovio grešku golmana Dijega Alveša i njegovo istrčavanje kaznio spretnim lobom za inicijalnu prednost. Bio je to dokaz koliko snažni golgeter obožava da igra na stadionu Mineirao. To mu je bio 15. pogodak na 14. susretu u 2022. godini na svom terenu. Ukupno 40. gol na svom bunjištu otkako se vratio iz evropskog fudbala, što ga promoviše u najboljeg strelca objekta obnovljenog 2013. Sve skupa 56. precizan hitac na 91. utakmici za aktuelnog prvaka.

Koliko je težak za čuvanje fudbaleri Flamnega shvatili su i početkom nastavka. Izdržao je na nogama nalete nekoliko rivala, sačuvao loptu u trku bar 20 metara, potom centrirao na glavu Santosu Ademiru i u 55. minutu bilo je 2:0 za domaćina.

Nadu gostima vratio je rezervista Lazaro deset minuta pre kraja i tako pitanje plasmana u četvrtfinale učinio neizvesnim pred revanš na Marakani, 14. jula.

Flamengo je očajno započeo novu sezonu, bliži su borbi za opstanak nego za titulu, Gabrijel Barbosa "Gabigol" ne blista. Povremeni reperzentativac postigao je samo dva pogotaka i to je jedan od razloga bledih partija. 

Amerika sa druge strane igra u skladu sa svojim mogućnostima. "Zečevim" se pred početak prvenstva predviđala borba za izbegavanje selidbe u Seriju B, za sada dobro guraju.

Situacija je jasna, Flamengo je na svojoj "Marakani" favorit protiv svake ekipe, tako će biti i večeras.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,88)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna