GALAKSI MORA DA VERUJE U JOVELJIĆA: Srbin rame uz rame sa Zlatanom Ibrahimovićem

Novosti online

18. 06. 2022. u 09:33 >> 09:33

KLUB iz "grada anđela" pokušaće da ponovi fenomenalnu partiju iz prethodne utakmice kada je savladan Ostin sa 4:1. Na tom duelu briljirao je potencijalni reprezentativac naše države.

ГАЛАКСИ МОРА ДА ВЕРУЈЕ У ЈОВЕЉИЋА: Србин раме уз раме са Златаном Ибрахимовићем

Foto: Profimedia

Nakon pauze od skoro dvadesetak dana, nastavlja se takmičenje u američkom MLS-u. Los Anđeles Galaksi dočekaće Portland Timberse u meču Zapadne konferencije pomenutog takmičenja.

Klub iz grada "anđela" pokušaće da ponovi fenomelanu partiju iz prethodne utakmice kada je savladan Ostin sa 4:1. Na tom duelu briljirao je potencijalni reprezentativac Srbije, Dejan Joveljić.

Samo 33 minuta na terenu bilo je dovoljno nekadašnjem biseru Crvene zvezde da ispiše istoriju najbolje lige u SAD-u. Učestvovao je u sva četiri pogotka tima. Dva puta je pogodio mrežu i imao dve asistencije, što pre njega nije uspelo nijednom rezervisti u MLS-u. Takođe, Srbin je prvi igrač koji je učestvovao kod četiri gola Galaksija još od Zlatana Ibrahimovića iz jula 2018. godine.

Mirisalo je na još jedan neuspeh Galaksija. Gosti iz Teksasa su poveli u 53. minutu pogotkom Urugvajca Dijega Fagundeza, a trener domaćeg tima Greg Veni nije imao izbora, gurnuo je u vatru džokera – Dejana Joveljića. Konačno je kormilar Galaksaija upario u špicu Srbina s prvom zvezdom tima, Meksikancem Havijerom Ernandezom Čičaritom i to se pokazalo kao pravi potez. Joveljiću je sve polazilo od noge za nešto više od pola sata na terenu u Kaliforniji.

Zamenio je bivši igrač Zvezde, Ajntrahta, Anderlehta i Volfzbergera Grensira i samo četiri minuta mu je bilo potrebno da sjajno petom proigra Čičarita kome nije bilo teško da u 61. minutu izjednači. Samo 180 sekundi kasnije, novi gol u mreži Ostina. Norvežanin Ruben Gabrijelsen je nespretno reagovao, hteo je da izbije loptu, ali to nije učinio kao treba, Joveljić ju je uštopovao grudima i zakucao loptu u mrežu golmana Breda Stuvera.

Brza dva gola dala su krila domaćinima, a demoralisali zeleno-crne iz Teksasa. Joveljić je dva minuta pre kraja dobio dobru loptu od Alvareza i postigao drugi gol na meču, da bi se u poslednjim trenucima susreta se revanširao Meksikancu Efrainu Alvarezu. Asistirao mu je makazicama, izbacio ga jedan na jedan s golmanom gostiju, za konačnih 4:1 i prekid lošeg niza Galaksija.

Što se Portlanda tiče, oni su nakon fenomelanog trijumfa od 7:2 nad Kanzasom upali u rezultatsku krizu. Na poslednja tri susreta upisali su isto toliko poraza.

Na prethodna četiri međusobna susreta Galaksi je slavio u tri, Timbersi su upisali jedan trijumf.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri