ŠPANIJA STIŽE U NEVREME: Švajcarci u krizi, Šaćiri i DŽaka kumovali lošoj atmosferi

Novosti online

09. 06. 2022. u 09:54

"SAJDžIJE" su u evidentno lošem ritmu, a priliku za popravni imaju večeras od 20.45.

ШПАНИЈА СТИЖЕ У НЕВРЕМЕ: Швајцарци у кризи, Шаћири и Џака кумовали лошој атмосфери

Foto: EPA-EFE/ENNIO LEANZA

Nakon poraza u Pragu od Češke pre tri dana (1:2), četa Murata Jakina položila je oružje bez ozbiljnijeg otpora u Portugaliji - 0:4.

"Sajdžije" su u evidentno lošem ritmu, a priliku za popravni imaju večeras od 20.45. U Ženevu stiže Španija koje je u prethodnom meču remizirala sa Češkom - 2:2.

Nakon tri primljena gola u prvih 45 minuta Švajcarci u nastavku susreta nisu imali šta da traže u Lisabonu. Momci Fernanda Santoša rutinski su odrađivali posao, postigli još jedan gol preko Žoaa Kansela i stavili tačku na ovaj susret.

Poraz u prestonici Portugalije je treći u nizu za "sajdžije" na četiri utakmice odigrane u ovoj godini, uz onaj jedan remi protiv tzv. reprezentacije Kosova. Jasno je da nešto ozbiljno ne štima u timu koji je zaslužan što Italiju nećemo gledati na predstojećem Svetskom prvenstvu.

Prema pisanju određenih medija, radi se o lošoj atmosferi u svlačionici i novonastaloj netrpeljivosti na relaciji Granit Džaka - Đerdan Šaćiri.

Španiji se u Pragu vratilo za malerozan finiš utakmice u Sevilji, "crvena furija" je primila pogodak u 82. minutu od Portugalije. Dva puta je četa Luisa Enrikea bila u zaostatku i dva puta je stizala, s tim da su taj drugi pogodak postigli u 90. minutu i žestoko rastužili domaćina.

Mada očekivano inferiorni u posedu lopte, Česi su se odlično nosili sa Španijom. Pre svega organizovano i požrtvovano branili svoj gol, a onda i opasno napadali iz kontre.

Pešek i Kuhta pogađali su za Češku, a Gavi i Injigo Martinez za Španiju. Taj gol za konačnih 2:2 štoper Atletik Bilbaa postigao je tako što je lopta nakon njegovog udarca glavom pogodila prečku i odbila se iza gol-linije. To se nije videlo golim okom, ali pošto je arbitru zapištao sat kao signal da se radi o golu, ovaj je pokazao na centar.

Na stadionu "Ženeva" u istoimenom gradu Švajcarska je znala da napravi velike rezultate, međutim, loša igra u prethodnim mečevima daje za pravo gostima da se nadaju trijumfu.

NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna