LENS KOD KUĆE NEPOBEDIV: Hoće li se serija nastaviti protiv Tuluza

M.T.

28. 10. 2022. u 16:41 >> 16:41

"Crveno-zlatni" imaju niz od šest pobeda.

ЛЕНС КОД КУЋЕ НЕПОБЕДИВ: Хоће ли се серија наставити против Тулуза

Foto Profimedia

Od povratka u Ligu 1 u sezoni 2020/2021. Lens je veoma konstantan i u obe prethodne sezone je završavao u gornjem delu tabele, a još bolje deluje u tekućoj sezoni i večeras od 21 sat će probati da nastave u istom stilu kada na stadionu ''Bolart Delelis'' dočekaju Tuluz u prvom meču 13. kola francuskog šampionata.

Na iznenađenje mnogih Lens je i posle 12. kola u vrhu francuskog šapionata, a ekipa trenera Frenka Hejza je prevazišla očekivanja svih pošto se trenutno nalazi na drugom mestu u Ligi 1 sa 27 osvojenih bodova i od nje je bolji samo Pariz Sen Žermen koji na prvoj poziciji ima 32 osvojena boda. Uz to Lens je pretrpeo samo jedan poraz do sada u sezoni i to u 10. kolu od Lila, a u poslednjih pet kola osim tog poraza je zabeležio tri pobede i remi.

Posebno je Lens opasan na domaćem terenu pošto je ostvario šest pobeda u isto toliko odigranih mečeva i tako je izjednačio rekord iz 1998. kada je takođe imao niz od šest trijumfa, pa bi protiv Tuluza mogao da bude postavljen novi rekord u slučaju pobede. Još jedan podatak je na strani Lensa pred meč protiv povratnika u elitu Tuluza pošto Hejzov tim nije poražen u sedam mečeva protiv povratnika u prvoligaško društvo otkako se i sam vratio u Ligu 1.

Tuluz je u neku ruku imao i sreće zbog reprezentativne pauze sredinom septembra pošto je u pet mečeva do te pauze izgubio četiri od pet mečeva u Ligi 1. Međutim, pauza ja prijala timu trenera Filipa Montanjea i Tuluz je u seriji od četiri meča bez poraza tokom koje je ostvario po dve pobede i remija.

Tuluz je zahvaljujući toj seriji stigao do 10. pozicije na tabeli sa 16 osvojenih bodova, a verovatno bi imao i neki bod više da nisu izgubili čak devet bodova kada su vodili u drugom poluvremenu ove sezone.

Lens će na ovom meču biti bez pomoći Džonatana Gradita i Džimija Kabota zbog povreda, dok se Fakundo Medina vraća u tim pošto je pauzirao jedan meč zbog žutih kartona. Ris Hili i Guljame Restes su već duže vreme povređeni u Tuluzu, dok će Rasmus Nikolaisen preskočiti ovaj meč zbog dobijenog crvenog kartona u prošlom kolu.

Lens ima nešto bolji međusobni skor u poslednjih deset mečeva protiv Tuluza pošto je četiri puta uspeo da dođe do trijumfa, dok jednu manje pobedu ima Tuluz, a tri meča su završena remijem.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

Rat u Ukrajini doveo je do toga da se Rusija, kada je o sportu reč, osim nekoliko izuzetaka, uglavnom "okrene sebi", jer na međunarodna takmičenja njeni sportisti uglavnom ne mogu zbog uvedenih sankcija. A to "okretanje sebi" predsednik Rusije Vladimir Putin iskoristio je da podseti svoje sunarodnike na važnost bavljenja sportom čak i kada nisu profesionalci. A iskoristio je i da nešto naredi - izvršnoj vlasti, koja je u Rusiji potčinjena predsedniku, jer tamo vlada predsednički sistem.

22. 04. 2024. u 16:13

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista