ŽELJA NACIJE: Uzmi Nole 21. titulu!

Novosti online

13. 01. 2022. u 17:01

U PONEDELjAK POČINjE AUSTRALIJAN OPEN , KOJI ĆE OSTATI UPAMĆEN PO VELIKOJ NEPRAVDI PREMA NAŠEM ASU

ЖЕЉА НАЦИЈЕ: Узми Ноле 21. титулу!

Foto: Kirsty/printskrin

o Iako je Đoković ostvario pobedu na sudu, domaćin ga je danonoćno plašio deportacijom

PRETHODNIH dana je teniska loptica previše bila na političkom terenu. Sve zbog sudskog spora između Australije i Novaka Đokovića, usled komplikacija oko vize za ulazak u zemlju i medicinskog izuzeća kojem je najboljem “reketu” sveta dozvoljeno da učestvuje na prvom grend slemu u sezoni. Australijan open počinje u ponedeljak i svi se nadamo da će naš as krenuti u pohod na istorijsku 21. titulu na najvećim turnirima, a jubilarnu 10. u Melburnu.

Pobedu na sudu je Đoković ostvario, ali miran nikako nije pred početak “Ozi opena”. Ne samo zbog naoštrenih, a i zbog cele situacije i ljutih rivala koji ga čekaju preko puta mreže, već i zbog konstantne pretnje tamošnjih vlasti, koje ga i pored sudske presude, danonoćno “plaše” deportacijom.

Bilo kako bilo, Novak, koji je i pored svega postavljen za prvog favorita kladionica sa kvotom 2.53 je nastojao da fokus isključivo usmeri ka terenu i treningu. Istina imao ih je manje nego obično pošto je pet dana proveo u hotelskom pritvoru. Put ka konačnom krunisanju na teniski “Olimp” otežan je maksimalno, kako zbog tuđih, tako i zbog sopstvenih grešaka.

Čini se da će Đoković slično kao i heroj grčke mitologije, Herkul, morati da ispuni određene zadatke i okaje grehe kako bi postao suvereni vladar “belog sporta” i tako ostavio glavne konkurente, Rodžera Federera i Rafaela Nadala u prašini (trenutno sa 20 grend slem titula poravnat sa njima).

Švajcarca nećemo videti u zemlji “kengura”, ali Nadala hoćemo, koji je tamo stigao zahuktao nakon slavlja na turniru serije 250 u Melburnu (postavljen za četvrtog favorita). Pored “bika sa Majorke”, najveća pretnja po našeg asa biće mladi lavovi Medvedev, Zverev, Cicipas koji su sve gladniji i opasniji.

Jasno je da nikada ranije uvod za jedan teniski događaj nije bio ovakav, što samo dodatno pojačava interesovanje i navijački naboj. Posebno će biti zanimljivo videti kako će uvređena australijska publika dočekati Novaka, koji će do konačnog cilja morati da dođe na nikad teži način, preko “tantalovih muka” i uz pomoć dobro poznatog srpskog inata.

Pored njega, navijači u našoj zemlji će na Australijan openu navijati i za Filipa Krajinovića, Dušana Lajovića, Lasla Đerea i Miomira Kecmanovića, dok u ženskoj konkurenciji nažalost nećemo imati predstavnica.

KVOTE ZA ŠAMPIONA

1. Novak Đoković 2.53

2. Danil Medvedev 2.59

3. Aleksandar Zverev 3.73

4. Rafael Nadal 9.33

5. Stefanos Cicipas 16.34

BONUS VIDEO: KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA! Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021.

 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna