SEMAFOR NA RASKRSNICI ULICA RADA KONDIĆA I RUMENAČKE: Počelo uređenje saobraćajnih površina u Futogu

Lj.P.

20. 05. 2021. u 11:30

GRADSKA uprava za građevinsko zemljište i investicije u Novom Sadu, počela je sa radovima na izgradnji semafora i uređenju saobraćajnih površina na raskrsnici ulica Rade Kondića i Rumenačke u Futogu.

СЕМАФОР НА РАСКРСНИЦИ УЛИЦА РАДА КОНДИЋА И РУМЕНАЧКЕ: Почело уређење саобраћајних површина у Футогу

FOTO: UGZINS

S obzirom na to da je reč o državnom putu sa izrazitim intenzitetom saobraćaja, povećanje bezbednosti i pristupačnosti pešaka i biciklista, kao i omogućavanje lakšeg priključenja vozila iz sporednih ulica, bilo je opredeljujuće da se ova raskrsnica semaforizuje i sve saobraćajne površine u njenom obuhvatu prilagode novom rešenju.

Na ovoj lokaciji, kako navode u Gradskoj upravi, biće izvedeni i građevinski radovi koji podrazumevaju rekonstrukciju dela pešačkih staza sa obe strane kolovoza, kao i izgradnju novih u skladu sa projektnim uslovima.

Planirana je i rekonstrukcija postojećeg i izgradnja nedostajućeg platoa na autobuskom stajalištu, kao i izgradnja pristupnih staza koje povezuju stajališta sa stazama u raskrsnici. Takođe, površine u zoni prelaza biće rekonstruisane i nivelaciono usklađene sa potrebama kretanja hendikepiranih i slabovidih osoba, uvođenjem taktilnih ploča i primenom rampi koje omogućavaju njihovo nesmetano kretanje.

Vrednost radova na izgradnji semafora je bezmalo 11 miliona dinara, a rok za završetak je 60 kalendarskih dana, tako da će od sredine leta stanovnici Futoga imati bezbedniji prelazak preko ove, vrlo frekventne raskrsnice.

U naselju Futog planirano je i semaforizovanje raskrsnice ulica Carice Milice, Dunavske i Omladinske, a ove godine predviđena je izrada projektne dokumentacije za ovu investiciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna