MESEČNO PO 10.000 DINARA: Kraljevo i ove godine pomaže svoje najbolje studente

G. Ć.

17. 05. 2021. u 15:28

PEDESET najboljih studenata iz Kraljeva u školskoj 2020/2021. godini koji su učestvovali na konkursu Gradske uprave, dobiće stipendije od po 10.000 dinara u deset mesečnih rata.

МЕСЕЧНО ПО 10.000 ДИНАРА: Краљево и ове године помаже своје најбоље студенте

Foto: Goran Šljivić

Već punih šest godina kraljevačka lokalna samouprava na ovaj način pomaže svoje najbolje studente. Prema utvrđenim kriterijumima, komisija je od 80 prijavljenih, dodelila 50 stipendija studentima čiji je prosek ocena od 8,82 do 10,00.

U Svečanoj sali Gradske uprave ugovore o dodeli desetomesečnih stipendija sa najboljim kraljevačkim studentima potpisao je gradonačelnik dr Predrag Terzić.

- Važno je da lokalna samouprava nastavi da pomaže naše najbolje studente koji se školuju u Univerzitetskim centrima u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu i nadam se da će se veliki broj njih vratiti da živi i radi u Kraljevu – rekao je gradonačelnik Terzić ovom prilikom. - Decenijama u nazad najbolji kraljevački studenti su kupovali kartu u jednom pravcu jer su posle završenih studija ostajali u gradovima gde su studirali. Danas, kada smo otvorili nove fabrike i firme, stvorili smo uslove da u njima naši najbolji studenti pronađu sebi mesto i da ovde grade svoju karijeru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati