LAKŠE DO LEKARA U SELIMA: Ambulante u opštini Negotin od danas ponovo počinju da rade

S. M. J.

07. 05. 2021. u 11:07

AMBULANTE u negotinskim selima od danas ponovo počinju da rade budući da je epidemiološka situacija znatno bolja nego u proteklom periodu.

ЛАКШЕ ДО ЛЕКАРА У СЕЛИМА: Амбуланте у општини Неготин од данас поново почињу да раде

Foto S. M. Jovanović

Rad u seoskim ambulantama biće organizovan za sada jednom nedeljno. Planirano je da dve ekipe Zdravstvenog centra budu angažovane danas u Urovici, Slatini Dušanovcu i Dupljanu, 10. maja dve ekipe će raditi u ambulantama u Jabukovcu, Vratni, Mihajlovcu i Maloj Kamenici. U utorak će ambulante biti otvorene u selima Mokranje, Rečka i Čubra, u četvrtak u Mokranju i Prahovu, a 14. maja u Jasenici, Štubiku i Plavni.

Zdravstveni centar Negotin pokriva teritoriju od 39 mesnih zajednica, a ambulante ima u 31 selu. Pre pandemije ambulante su, sa izuzetkom Urovice, Jabukovca, Kobišnice, Štubika, Radujevca, Prahova, Dušanovca i Sikola, koje imaju veći broj pacijenata i u koje lekari dolaze dvaput sedmično, radile po jedan dan u nedelji.

O zdravlju čak 3.800 meštana, koliko je zdravstvenih kartona u 31 ambulanti u opštini Negotin, brine 17 lekara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024