BESPLATNO SVE DO 11. MAJA: Na Štrandu počela ovogodišnja, 110. kupališna sezona i prodaja sezonskih ulaznica

Lj. Preradović

06. 05. 2021. u 06:21

KUPALIŠNA sezona na novosadskom Štrandu zvanično je počela 1. maja, ulaz na plažu će biti slobodan do 11. maja, a sezonske ulaznice se mogu kupiti od juče - na glavnoj blagajni.

БЕСПЛАТНО СВЕ ДО 11. МАЈА: На Штранду почелa овогодишња, 110. купалишна сезона и продаја сезонских улазница

Foto N. Karlić

Zakupci velikih kabina imaju pravo na četiri ulaznice, a zakupci malih na dve ulaznice po ceni od 300 dinara. Potrebno je na uvid priložiti original potvrde o plaćenom zakupu kabine za tekuću godinu.

- Cene ulaznica nisu menjane. Dnevna karta košta 50, sezonska 1.345, a sa popustom za đake, studente i penzionere 1.150 dinara. Radno vreme blagajne je svakodnevno od 8 do 19 sati.

Foto N. Karlić

Inače, u sklopu priprema za 110. kupališnu sezonu, orezane su suve i bolesne grane na stablima, posađeno je 10 sadnica žalosne vrbe, uređeno više od 2.000 kvadrata novog travnjaka, živa ograda je okopana i orezana, a obavljeno je i prskanje preparata protiv krpelja. Obavili smo još deratizaciju, dezinsekciju i dezinfekciju kabina, te okrečili toalete, popravili dečja igrališta, obezbedili spasilačku i lekarsku službu - kaže Jelena Prica, pomoćnik direktora za komercijalne poslove i turizam u JKP "Zelenilo", koje brine o Štrandu.

"HUMANITARNI PONEDELjAK"

KAO i prethodnih godina, nastavlja se akcija "Humanitarni ponedeljak", kada se ulaz na plažu neće naplaćivati, a posetioci će u zamenu za kartu moći da prilože pomoć za sugrađane koji su zahteve blagovremeno podneli glavnoj blagajni Štranda.

Institut za javno zdravlje Vojvodine je dao preporuke za kupalište Štrand u Novom Sadu tokom pandemije, pa je zarad zaštite osoblja i posetilaca preporučeno da maksimalan broj ljudi u istom trenutku ne sme premašivati 14.400 osoba, a obavezni su isticanje obaveštenja radi informisanja gostiju, poštovanje fizičke udaljenosti, dezinfekcija ruku, ležaljki i sedećih mesta nekoliko puta tokom dana, uz pojačano čišćenje sanitarnih prostora. Normirani su i poštovanje preporuka u ugostiteljskim objektima i redovne analize vode na kupalištu. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)