DAN BEZ PREMINULIH U NOVOM PAZARU: Nema ni pacijenata na respiratorima

N. K.

23. 04. 2021. u 13:06

TREĆI dan u aprilu bez preminulih od posledica kovida-19, broj hospitalizovanih stagnira

ДАН БЕЗ ПРЕМИНУЛИХ У НОВОМ ПАЗАРУ: Нема ни пацијената на респираторима

Foto: N. K.

U novopazarskoj Opštoj bolnici u poslednja 24 sata nije bilo preminulih pacijenata obolelih od kovida-19, što je treći dan u aprilu bez žrtava te zarazne bolesti.

Ukupno ovog meseca je u toj zdravstvenoj ustanovi, regionalnom kovid centru, preminulo 40 pacijenata od kojih je najviše Novopazaraca – 26.

Ono što ohrabruje jeste da već drugi uzastopni dan nema ni pacijenata priključenih na respiratore, dok ih je trenutno osmoro na pojačanom protoku kiseonika, odnosno, haj-flou ventilaciji.

Ukupno se na bolničkom lečenju nalazi 135 pacijenata, od kojih je 49, sa lakom kliničkom slikom, smešteno u Specijalnoj bolnici Novopazarska Banja.

U poslednja 24 sata hospitalizovano je 15 od 70 osoba koje su se prvi put javile Kovid ambulanti, dok je sa kovid odeljenja kući otpušteno osam pacijenata.

Zdravstvene radnike brine procenat pozitivnih prilikom testiranja jer je tokom prethodnog dana od 65 testiranih 20 bilo inficirano, dok se još čekaju rezultati PCR testiranja.

- Još jednom apelujem na sugrađane da izbegavaju kontakte, da se pridržavaju protivepidemijskih mera, nose maske i dezinfikuju ruke i prostorije – poručio je direktor Zavoda za javno zdravlje Šefadil Spahić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVE ZA UREDNO DVORIŠTE, A I ČISTA KOLA: Pratimo ritam proleća