VRANJE KAO PRIMER DRUGIMA: Vakcinisano preko 40 posto stanovnika, gradonačelnik zahvalio građanima (VIDEO)

J. S.

21. 04. 2021. u 10:04

GRADONAČELNIK Vranja dr Slobodan Milenković izjavio je da je do danas 30.116 Vranjanaca primilo vakcinu. Od tog broja, 16.884 prvu dozu, a 13.232 drugu dozu vakcine, što čini 43% punoletnog stanovništva sa teritorije Grada Vranja.

ВРАЊЕ КАО ПРИМЕР ДРУГИМА: Вакцинисано преко 40 посто становника, градоначелник захвалио грађанима (ВИДЕО)

Foto: J. S.

- Svima vama želim da zahvalim što ste bili odgovorni prema sebi i svojim najbližima i prema Srbiji. Zahvaljujem vam što ste svojim primerom uticali i na ostale koji su bili neodlučni, da se i oni vakcinišu. Zahvaljujem se i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je obezbedio neophodne doze vakcina, kako bi imali mogućnost da se vakcinišemo i da svi zajedno prebrodimo ovu svetsku krizu- rekao je u svom obraćanju građanima Vranja, gradonačelnik dr Slobodan Milenković.

Prema  najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje u Vranju od 375 juče obrađenih uzoraka uzoraka iz Pčinjskog okruga, 64 su pozitivna na koronavirus. Od tog broja 26 je iz Vranja, po 11 iz Bujanovca i Surdulice, 9 iz Vladičinog Hana, i 7 iz Preševa.

Tri kovid bolnice zbrinjavaju trenutno 107 pacijenata. Od tog broja 100 je pozitivno na koronavirus i isto toliko ima bronhopneumoniju. Na kiseoniku je 71 pacijent. Na bolničko lečenje primljeno je 7 pacijenata. Isti broj je otpušten iz bolnice, od toga jedan je transportovan za Kruševac. Trenutno je u kovid bolnicama  87 slobodnih postelja.


Istovremeno iz Zdravstevnog centra poručuju da je u toku intezivna imunizacija stanovništva u seoskim sredinama i da se dnevno vakciniše od 50 do 70 građana.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)