KONAČNO RASTEREĆENJE KOVID-ODELJENJA U PARAĆINU: Broj hospitalizovanih smanjen za još deset

Z. Rašić

15. 04. 2021. u 20:00

U ODNOSU na prethodni dan, nakon otpusta 13 oporavljenih bolesnika i prijema tri nova, na kovid-odeljenju Opšte bolnice u Paraćinu danas je 52 pacijenta, odnosno deset manje.

КОНАЧНО РАСТЕРЕЋЕЊЕ КОВИД-ОДЕЉЕЊА У ПАРАЋИНУ: Број хоспитализованих смањен за још десет

Foto: Z. Rašić

To je već veliko rasterećenje kapaciteta jer se već duže vreme broj hospitalizovanih kretao i do preko 80, a optimalni broj ležajeva je 60.

Manje je i bolesnika u respiratornoj jedinici – njih šestoro, a na poboljšanje epidemiološke slike ukazuje i pad broja pregleda u bolničkoj kovid-ambulanti. Juče je ta cifra prvi put posle dužeg vremena bila ispod sto.

Da kovid popušta potvrđuje takođe smanjen broj pozitivnih nalaza na antigenskim i PCR testiranjima. Prema izveštaju Doma zdravlja, u utorak su evidentirane 22 osobe inficirane virusom korona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu