LITERARNI KONKURS ZA ĐAKE: Nagrade za namjlađe povodom 650 godina od osnivanja Kruševca

S. BABOVIĆ

12. 04. 2021. u 11:13

U NARODNOJ biblioteci Kruševac raspisali su literarni konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola povodom 650 godina od osnivanja grada.

ЛИТЕРАРНИ КОНКУРС ЗА ЂАКЕ:  Награде за намјлађе поводом 650 година од оснивања Крушевца

FOTO: biblioteka

U Narodonoj biblioteci Kruševac raspisali su literarni konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola povodom 650 godina od osnivanja grada. Za mlađe pisce, đake od petog do osmog razreda, predviđene teme konkursa su „Kruševac,moj grad“,“Listajući stare gradske spomenare“ i „Sva lepa lica moga grada“,dok srednjoškolci mogu birati između zadatih tema „Kako vidim sebe i svoj grad u budućnosti“, “Vidovdan i duhovni okvir našeg nacionalnog bića“,kao i “Šest i po vekova na zidanici Lazarevog zaveta“.

-Pravo učešća na konkursu imaju učenici iz škola sa teritorije Kruševca, autori mogu da konkurišu sa po jednim proznim ili poetskim radom-stoji u konkursnom pozivu biblioteke.- Originalni i samostalni radovi treba da budu prekucani u dva primerka i uz ime i prezime učenika, razred, odeljenje, naziv škole i ime odgovornog mentora-nastavnika i njegov kontakt telefon prosleđeni biblioteci.

Adresa Narodne biblioteke Kruševac je Trg kosovskih junaka br.1, sa naznakom da je reč o literarnom konkursu.Rok za dostavu radova je 21.maj, a stručni žiri će selektovati pristigle radove do 1. juna. Na konkursu se biraju tri najbolja rada iz obe kategorije.Uz zahvalnice, autorima nagrađenih radova biće uručeni i vredni pokloni iznenađenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)