LITERARNI KONKURS ZA ĐAKE: Nagrade za namjlađe povodom 650 godina od osnivanja Kruševca

S.Babović

12. 04. 2021. u 11:13

U NARODNOJ biblioteci Kruševac raspisali su literarni konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola povodom 650 godina od osnivanja grada.

ЛИТЕРАРНИ КОНКУРС ЗА ЂАКЕ:  Награде за намјлађе поводом 650 година од оснивања Крушевца

FOTO: biblioteka

U Narodonoj biblioteci Kruševac raspisali su literarni konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola povodom 650 godina od osnivanja grada. Za mlađe pisce, đake od petog do osmog razreda, predviđene teme konkursa su „Kruševac,moj grad“,“Listajući stare gradske spomenare“ i „Sva lepa lica moga grada“,dok srednjoškolci mogu birati između zadatih tema „Kako vidim sebe i svoj grad u budućnosti“, “Vidovdan i duhovni okvir našeg nacionalnog bića“,kao i “Šest i po vekova na zidanici Lazarevog zaveta“.

-Pravo učešća na konkursu imaju učenici iz škola sa teritorije Kruševca, autori mogu da konkurišu sa po jednim proznim ili poetskim radom-stoji u konkursnom pozivu biblioteke.- Originalni i samostalni radovi treba da budu prekucani u dva primerka i uz ime i prezime učenika, razred, odeljenje, naziv škole i ime odgovornog mentora-nastavnika i njegov kontakt telefon prosleđeni biblioteci.

Adresa Narodne biblioteke Kruševac je Trg kosovskih junaka br.1, sa naznakom da je reč o literarnom konkursu.Rok za dostavu radova je 21.maj, a stručni žiri će selektovati pristigle radove do 1. juna. Na konkursu se biraju tri najbolja rada iz obe kategorije.Uz zahvalnice, autorima nagrađenih radova biće uručeni i vredni pokloni iznenađenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)