KO SE VAKCINIŠE DOBIJA 30.000 DINARA: Ponuda šabačke firme zaposlenima

Tanjug

07. 04. 2021. u 17:47

DIREKTOR šabačke firme "Kartonval" Zoran Petković ponudio je svakom radniku koji se vakciniše protiv korona virusa nagradu od 30.000 dinara, nakon čega se za vakcinaciju prijavilo 30 odsto zaposlenih.

КО СЕ ВАКЦИНИШЕ ДОБИЈА 30.000 ДИНАРА: Понуда шабачке фирме запосленима

Foto P. Milošević

Ta ponuda usledila je nakon što je prethodno Petković kazao radnicima da oni koji odbiju da se vakcinišu protiv korona virusa neće dobiti uskršnju nagradu, što je naišlo na osudu na društvenim mrežama, ali i u delu kolektiva.

Petković je za Tanjug rekao da je imao nameru da podstakne radnike da se imunizacija obavi što pre, ali i da ga je iznenadila "tiha većina" nesigurnih, uplašenih protivnika vakcinacije u Kartonvalu.

"Nama je svaki čovek bitan u proizvodnji i u strahu smo od masovne transmisije i mislio sam da mogu da na takav način skrenem pažnju, ali ljudi su to primili loše i više se nasekirali zbog gubitka nagrade nego gubitka posla ili kolege. Zato mi je palo na pamet da ne dodelim nagradu za kolektivni rezultat, već za kolektivnu odgovornost u borbi protiv pandemije", rekao je on.

Pravo na nagradu rekao je imaju svi koji se imunizuju.

Nakon toga, a povodom "medijske hajke" oglasili su se i radnici saopštenjem u kom podsećaju da rade u firmi gde je prosečna plata 86.860 dinara a čiji vlasnik je Republici, gradu i bolnicama širom Srbije donirao oko 11,5 miliona dinara.

Kako navode, on zaposlenima plaća da sopstvenim automobilima dolaze na posao da se ne bi inficirali i brine o njihovom zdravlju na poslu.

Kompanija Kartonval osnovana je pre 22 godine i zapošljava 270 radnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)