BOLNICA I DALJE PREPUNA KOVID-BOLESNIKA: Trenutno u Paraćinu 79 osoba hospitalizovano, osmoro na respiratoru

Z. Rašić

06. 04. 2021. u 16:47

U KOVID-ambulanti Opšte bolnice u Paraćinu juče je bilo 152 pregleda, dok je prosek za prethodnu sedmicu bio preko 180, a jednog dana je bilo čak 213 pacijenata.

БОЛНИЦА И ДАЉЕ ПРЕПУНА КОВИД-БОЛЕСНИКА: Тренутно у Параћину 79 особа хоспитализовано, осморо на респиратору

Foto: Z. Rašić

Iako blagi pad broja ljudi koji se javljaju na pregled sa simptomima infekcije virusom korona daje nadu da epidemija malo jenjava, broj hospitalizovanih to ne potvrđuje, kažu u paraćinskoj bolnici.

Na kovid-odeljenju kapacitet je i dalje skoro popunjen, a danas je 79 bolesnika, od kojih je osmoro u respiratornoj jedinici i ima podršku kiseonika. Skoro da nema pacijenta koji nema obostranu upalu pluća ili visoku temperaturu jer se na bolničko lečenje primaju samo oni sa težom i teškom kliničkom slikom.

Lekari zato apeluju na sugrađane da se ne opuštaju, već da i dalje poštuju sve propisane protivepidemijske mere.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)